Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

FOTO: Bruņota sadursme starp protestētājiem un miliciju Kijevā

Pie Ukrainas parlamenta ēkas otrdien vairāki tūkstoši protestētāju iesaistījās sadursmēs ar miliciju, vēsta ārvalstu mediji.

Protestētāji miliciju apmētāja ar akmeņiem un dūmu granātām, kā arī šāva ar pneimatiskajiem ieročiem pa ēkas logiem. Lielākā daļa parlamenta ēkas logu pirmajā stāvā ir izsisti.

Tomēr nav skaidrības par protestētāju prasībām, un vairāki no viņiem atteicās aģentūras Reuters žurnālistam atklāt savu piederību kādam politiskajam spēkam.

Otrdienas rītā nacionālistiskās partijas Svaboda aktīvisti sapulcējās netālu no parlamenta, lai mudinātu deputātus piešķirt īpašu statusu Ukrainas Sacelšanās armijas (UPA) veterāniem, kas Otrā pasaules kara laikā cīnījās gan pret nacistisko Vāciju, gan pret boļševistisko PSRS.

Kā ziņo BBC, lai gan pūlī bija redzami galēji labējo organizāciju karogi, Svaboda uzstāja, ka tās biedriem nav nekāda sakara ar protestētājiem. Arī galēji labējās partija Labējais sektors apgalvo, ka tās biedri sadursmēs nav piedalījušies.

"Šī ir provokācija, kuras mērķis ir destabilizēt situāciju Ukrainā," savukārt paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra palīgs Zorjans Škirjaks.

BBC raksta - lai gan UPA biedri cīnījās par Ukrainas neatkarību, grupas loma nav vērtējama viennozīmīgi, jo ir liecības, ka kara gaitā UPA sadarbojās arī ar nacistu spēkiem un veica kara noziegumus pret civiliedzīvotājiem. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits