Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

G7 vienojas par jaunām sankcijām pret Krieviju

G7 valstu līderi piektdien vienojušies par jaunām sankcijām pret Krieviju, kuru mērķis ir liegt Maskavai piekļuvi šo valstu tehnoloģijām, rūpniecības iekārtām un pakalpojumiem, kas ļauj krieviem uzturēt savu kara mašīnu.

Sankcijas, par kurām tika paziņots Hirosimā notiekošā G7 samita laikā, paredz tādu preču eksporta aizliegumu, kas "Krievijai ir svarīgas kaujas laukā".

Tiks pastiprināti centieni, lai nepieļautu pastāvošo sankciju apiešanu, tajā skaitā "vēršoties pret organizācijām, kas transportē materiālus uz fronti", paziņojumā apliecināja G7.

Vēl pirms šī paziņojuma ASV un citas dalībvalstis pavēstīja par saviem pasākumiem, bet kāda ASV amatpersona norādīja, ka Savienoto Valstu melnajā sarakstā tiks iekļautas 70 Krievijas un "citu valstu" organizācijas.

Londona savukārt pavēstīja, ka vēršas pret Krievijas dimantu tirdzniecību, kas ik gadu sasniedz četrus piecus miljardus dolāru, aizliedzot šo dārgakmeņu, kā arī vara, alumīnija un niķeļa importu.

G7 paziņojumā arī pausta apņemšanās "ierobežot Krievijā iegūto, apstrādāto un ražoto dimantu tirdzniecību un izmantošanu".

ES dalībvalsts Beļģija ir viena no lielākajām Krievijas dimantu pircējām līdzās Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Indijai.

Indijas premjerministrs Narendra Modi nedēļas nogalē pievienosies G7 sarunām.

ziņa papildināta pēc 2. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits