Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Izraēla paplašinās strīdīgās kolonistu apmetnes

Divas dienas pirms pirmo palestīniešu ieslodzīto atbrīvošanas un trīs dienas pirms Tuvo Austrumu miera sarunām Izraēlas valdība svētdien apstiprinājusi plānu gandrīz 1200 jaunu mājokļu būvniecībai ebreju apmetnēs, kas atrodas Izraēlas okupētajās teritorijās, kur palestīnieši nākotnē cer dibināt savu valsti.

Izraēlas Būvniecības ministrija paziņoja, ka ēkas cels Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē. Plāns paredz, ka ebreju apdzīvotajos Austrumjeruzalemes rajonos uzbūvēs 793 dzīvokļus, bet 394 jauni apartamenti taps vairākās lielākās ebreju apmetnēs Rietumkrastā, raksta Reuters. Būvniecības darbus paredzēts sākt tuvākajos divos gados.

Paziņojums nācis pirms trešdien gaidāmās Izraēlas un palestīniešu līderu tikšanās Jeruzalemē. Tas būs otrais raunds Tuvo Austrumu miera sarunās, kas 30. jūlijā atsākās ASV galvaspilsētā Vašingtonā. Sarunas bija iesaldētas kopš 2010. gada oktobra, jo palestīniešu prezidents Mahmūds Abāss iebilda pret ebreju apmetņu izplešanos.

M. Abāss tomēr piekrita atkal sēsties pie sarunu galda, neuzstājot uz apmetņu būvniecības iesaldēšanu. Apmaiņā pret sarunu atsākšanos Izraēla 28. jūlijā piekrita no cietuma atbrīvot 104 palestīniešus. Paredzēts, ka Izraēla otrdien atbrīvos pirmos 26 ieslodzītos.

Palestīniešu galvenais sarunvedējs Saebs Erekats uzskata, ka Izraēlas plāns var iedragāt miera procesu. «Ja Izraēlas valdība domā, ka katru nedēļu varēs šķērsot sarkano līniju, paziņojot par aktivitātēm apmetnēs, vienīgais, ko viņi ar to demonstrēs, būs miera sarunu vājums,» paziņoja S. Erekats.

Tomēr, lai arī zināmi Izraēlas nodomi, palestīnieši vēloties turpināt sarunas ar ebreju līderiem un, kā tika nolemts Vašingtonā, panākt galīgo vienošanos tuvākajos deviņos mēnešos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits