Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Japāna atceļ Covid-19 ierobežojumus ārvalstu tūristiem

No otrdienas Japāna atcēlusi stingros Covid-19 ierobežojumus ārvalstu tūristiem un pēc divarpus gadu pārtraukuma atkal atvērusi savas robežas.

2020.gada martā Covid-19 dēļ Japāna apturēja bezvīzu ceļojumu programmu ārzemniekiem, bet tagad tā atkal atjaunota un to varēs izmantot 68 valstu pilsoņi.

Pateicoties šai programmai, 2019.gadā valsti apmeklēja ārvalstu viesu rekordskaits - 31,9 miljoni, bet 2021.gadā tūristu skaits nokritās līdz 250 000.

Japāna kopš jūnija ir atļāvusi tūristu apmeklējumus grupās, kuras pavada gidi. Vēlāk šī prasība tika mīkstināta, atļaujot grupu braucienus bez gidiem.

Tagad atcelta arī šī prasība, kā arī ieceļotāju skaita "griesti".

Tomēr tūristiem joprojām jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts vai negatīvs koronavīrusa tests, kas izdarīts ne agrāk kā trīs dienas pirms ieceļošanas.

Japānā pandēmijas laikā ir reģistrēti aptuveni 45,5 tūkstoši ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi. 90% procenti no iedzīvotājiem vismaz 65 gadu vecumā ir saņēmuši trīs Covid-19 vakcīnas devas.

Valstī nav likuma, kas prasītu valkāt sejas maskas, bet tās vēl tiek plaši lietotas tādās sabiedriskās vietās kā vilcieni un veikali. Jau pirms Covid-19 pandēmijas daudzi japāņi bija gatavi valkāt sejas maskas, ja bija saslimuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits