Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Japānas krastos izskalotas laivas ar ziemeļkorejiešu skeletiem

Japānas krastos mēneša laikā izpeldējuši vismaz četras vecas ziemeļkorejiešu laivas, kurās bijuši vai nu izdzīvojušie vai cilvēku mirstīgās atliekas. Kādā no laivām bijuši astoņi skeleti, vēsta CNN.

Visi skeleti uzieti prāvā koka laivā, kas izskalota Mijazava pludmalē uz ziemeļrietumiem no Japānas galvenās salas Honsju.

Neidentificētais peldlīdzeklis bija pamanīts jau piektdien, taču cilvēku mirstīgās atliekas fiksētas pirmdien, kad laiva nokļuvusi līdz krastam.

Tiek uzskatīts, ka visas četras laivas līdz Japānas rietumu krastam tikušas līdzīgā trajektorijā, par ko liecina arī piesārņojuma plūsma Japānas krastu virzienā.

Pie Japānas kopš 15. novembra izskalotas četras laivas. 15. novembrī Japānas krasta apsardze no laivas izglābusi trīs ziemeļkorejiešus, kā arī konstatējusi trīs mirušos; 17. novembrī krastā izskalotā laivā atrasti četri līķi; 23. novembrī fiksēta laiva ar astoņiem ziemeļkorejiešiem, kuri izglābti; 27. novembrī izskalota laiva ar astoņu cilvēku skeletiem. Ziemeļkorejas peldlīdzekļu nonākšana līdz Japānai ne vienreiz vien fiksēta arī iepriekšējos gados.

Gan izglābtie cilvēki, gan laivās mirušie nodoti Ziemeļkorejai.

Šie neierastie atradumi tiek skaidroti ar Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una lēmumu paplašināt zvejniecības nozari valsts militārās saimniecības plašākai finansiālai atbalstīšanai, izmantojot vecas laivas, ko apkalpo militārpersonas, kurām maza sajēga par zveju.

"Tas turpināsies," izteicies Ziemeļkorejas eksperts no Japānas Satoru Mijamoto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits