Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kalnu Karabahas armēņu republika paziņo par pašlikvidēšanos

Pēc Azerbaidžānas 19.septembra zibensofensīvas pašpasludinātā Kalnu Karabahas armēņu republika ceturtdien paziņojusi, ka no 2024.gada 1.janvāra pārstās pastāvēt.

Kalnu Karabahas separātistu līderis izdeva dekrētu, kas paredz līdz gada beigām likvidēt visas iestādes, un paziņoja, ka Kalnu Karabaha beigs pastāvēt no nākamā gada 1.janvāra. Ar šo likvidāciju pārstās eksistēt trīs desmitgades ilgā Armēnijas atbalstītā Kalnu Karabahas pašpārvalde.

Dekrētā teikts, ka iedzīvotājiem "jāiepazīstas ar Azerbaidžānas piedāvātajiem reintegrācijas nosacījumiem" un jāpieņem "neatkarīgs un individuāls lēmums" par to, vai palikt Kalnu Karabahā.

Separātistu līderis Samvels Šahramanjans paziņoja, ka ar Azerbaidžānu noslēgtā vienošanās nodrošinās "brīvu, brīvprātīgu un netraucētu izceļošanu" visiem tiem, kas vēlas atstāt Kalnu Karabahu. Viņš sacīja, ka lēmums par republikas likvidāciju balstīts rūpēs par Kalnu Karabahas iedzīvotāju fizisko drošību un būtiskākajām interesēm.

Armēnijas varasiestādes šodien pavēstīja, ka kopš 19.septembra no Kalnu Karabahas Armēnijā ieradušies jau aptuveni 65 000 bēgļu jeb vairāk nekā puse Kalnu Karabahas iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits