Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ķīna militārajās mācībās simulē Taivānas salas bloķēšanu un triecienus tai

Ar simulētiem triecieniem mērķiem Taivānā Ķīnas bruņotie spēki pirmdien noslēdza trīs dienas ilgušās militārās mācības Taivānas tuvumā.

Mācības bijušas Ķīnas solītā atbilde uz Taivānas prezidentes Cai Inveņas neseno uzņemšanu ASV, kur viņa tikās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Kevinu Makārtiju, vēsta AlJazeera. com.

AFP, atsaucoties uz Ķīnas valsts televīzijas vēstīto, ziņo, ka vakar Ķīnas militārās lidmašīnas, to skaitā kodolieročus pārvadāt spējīgie bumbvedēji H-6, kas bija bruņoti ar kaujas raķetēm, kā arī karakuģi mācībās izspēlēja Taivānas salas bloķēšanu no daudzām pusēm.

Ķīnas armija paziņoja, ka mācībās izmantots aviācijas bāzeskuģis Šaņduna, kas palīdzējis "noslēgt un izolēt" Taivānu. Publicētajā video redzamas arī iznīcinātāju pacelšanās no kuģa klāja.

Taivānas Aizsardzības ministrija vakar paziņoja, ka salas tuvumā konstatējusi 59 Ķīnas militārās lidmašīnas un 11 kuģus. 39 ķīniešu lidmašīnas šķērsojušas Taivānas šauruma viduslīniju un ielidojušas Taivānas gaisa aizsardzības zonā.

BBC, atsaucoties uz Taivānas Aizsardzības ministriju, vēsta, ka četras Ķīnas iznīcinātājlidmašīnas J-15 pirmo reizi simulējušas uzbrukumu Taivānai no austrumu puses, nevis no rietumiem, kur atrodas Ķīna attiecībā pret Taivānas salu.

Japānas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka no piektdienas līdz svētdienai iznīcinātāji un helikopteri no Šaņdunas pacēlušies 120 reizes. Pirmdien Šaņduna atradās Klusā okeāna rietumos ap 320 kilometru attālumā no Taivānas.

Vakar Dienvidķīnas jūrā ap 1300 kilometru attālumā no Taivānas atradās ASV ar vadāmajām raķetēm apbruņotais karakuģis USS Milius. Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Vans Veņbiņs preses brīfingā paziņoja, ka USS Milius "nelegāli ielauzies" Ķīnas teritoriālajos ūdeņos, un pauda dusmas, ka Taivāna un "ārvalstu spēki" uzkurinot spriedzi. "Ja mēs gribam aizsargāt mieru un stabilitāti Taivānas šaurumā, mums noteikti jāiestājas pret jebkādu Taivānas neatkarības separātisma formu," paziņoja Ķīnas ĀM pārstāvis.

Taivānas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka uz Ķīnas militārajām mācībām reaģēs mierīgi un neprovocēs konfliktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits