Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krimā jaundzimušie saņem pavēstes no armijas

Krievijas okupētajā Krimā jaundzimušajiem zēniem tiek piesūtītas pavēstes no armijas ar atgādinājumu pusaudžu vecumā "atzīmēties" militārajā dienestā, vēsta ārvalstu mediji.Trīs jaundzimušo vecāki šo Krievijas militārās rekrutēšanas Simferopoles apgabala oficiera parakstīto lapiņu saņēmuši kopā ar bērna dzimšanas apliecību.

Šie dokumenti uzskatāmi par daļu no "krāšņo Krievijas dēlu" - Tēvzemes aizstāvju dienas - svinībām, ko šajā valstī atzīmē 23.februārī. Pavēstē minēts, ka jaunajiem Krievijas iedzīvotājiem jāierodas uz uzskaiti militārajā iestādē 2032.gada 24.janvārī. Šis datums gan norādīts kļūdaini, jo atbilstoši likumdošanai Krievijā jauniešiem jāatzīmējas militārajā dienestā, kad viņi sasnieguši 17 gadu vecumu, norādījuši Krievijas mediji.

Jāatgādina, ka Krievija kontroli par Ukrainas sastāvā ietilpstošo Krimu sagrāba 2014.gadā, iesaistot šajā procesā karaspēku, kurā esošie personāži iesaukti par "mazajiem zaļajiem cilvēciņiem" viņu nemarķēto formastērpu dēļ. Par Krimas pievienošanu Krievijai tika "nobalsots" inscenētā referendumā, kas gan pasaulē atzīts par prettiesisku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits