Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kur palicis Kims?

Pēdējās nedēļās pasaulē virmojošās spekulācijas par Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una pazušanu no oficiālajiem pasākumiem tikai pastiprinājušās pēc tam, kad piektdien viņš neapmeklēja Ziemeļkorejas Strādnieku partijas 69. gadadienai veltītā pasākuma ietvaros notikušo bijušo līderu godināšanu mauzolejā.

CNN ziņo, ka Kims pēdējo reizi redzēts sabiedrībā 3. septembrī, kad apmeklēja koncertu kopā ar sievu. Vēl nekad kopš viņa pirmās parādīšanās publiski 2010. gadā ar tēvu Kims Čen Uns nav "pazudis" uz tik ilgu laiku, pirmdien vēsta Diena.

Analītiķi Dienvidkorejā, kas rūpīgi seko līdzi visiem Ziemeļkorejas oficiozu paziņojumiem, šoreiz nespēj sniegt īsti ticamu versiju, kāpēc Kims ir pazudis. Ziemeļkorejas vienīgais paziņojums šajā sakarā ir bijis, ka Kims pārdzīvojot "nekomfortablu fizisko stāvokli". Vasaras beigās kādā oficiālā video varēja konstatēt, ka viņš pieklibo, kas radīja visdažādākos minējumus par to, kas viņam kaiš, - no liekā svara pieauguma līdz saslimšanai ar podagru.

Galvenais jautājums, kas uztrauc daudzus pasaulē, tagad ir, vai viņš patiešam ir apslimis, vai arī notiek kādas manipulācijas Ziemeļkorejas varas aprindās.

Dienvidkorejā tomēr tiecoties uzskatīt, ka Kims Čen Uns joprojām tur kodolieroču valsts varas grožus savās rokās, vēsta AFP. Partijas gadadienas pasākumā viņa vārdā nolika ziedus, un valsts mediji pagājušajā nedēļā dziedāja slavas dziesmas līdera "cieņpilnumam, neuzvaramībai un neapstrīdamajai autoritātei".

Reuters piektdien nāca klajā ar kāda anonīma avota stāstīto, ka Kims savainojis potīti un ceļgala locītavu militārajās mācībās augusta beigās, kad viņš pavēlējis visiem ģenerāļiem piedalīties manevros un pats arī skrējis un līdis pa šķēršļu joslu. Traumu veicinājis līdera liekas svars.

Visu rakstu par Ziemeļkorejas līdera likstām lasiet pirmdienas, 13.oktobra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits