Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Nīderlandes tiesa liedz pusaudzei vienatnē burāt apkārt pasaulei

Nīderlandes tiesa piektdien bloķējusi 13 gadus vecas pusaudzes plānus vienatnē ar jahtu apceļot pasauli, lai kļūtu par jaunāko cilvēku vēsturē, kas garajā ceļā devies viens pats. Tiesa uz laiku viņas vecākiem atņēma vecāku tiesības un lika sākt pārbaudi. "Vecākiem ar bērnu aizsardzības dienestiem būs jāapspriež visi svarīgie lēmumi attiecībā uz Lauru," teikts tiesas paziņojumā. "Tas nozīmē, ka Laura nevar sākt savu pasaules apceļošanu bez viņu (bērnu aizsardzības dienestu) atļaujas. Tiesā bija vērsušās atbildīgās institūcijas, lai atturētu apņēmīgo meiteni no viņas sapņa īstenošanas.

Jaunā burātāja Laura Dekere pasaulē nākusi uz jahtas klāja pie Jaunzēlandes krastiem vecāku septiņu gadu ilgās pasaules apceļošanas laikā, vēsta Nīderlandes mediji. Gaišmatainā un slaidā meitene apņēmās kļūt par vēsturē jaunāko burātāju, kurai vienatnē izdevies apceļot apkārt pasaulei. Sava sapņa īstenošanai, kuru finansiāli nodrošināt solīja sponsori, Laura izvēlējās 8,3 metrus garu jahtu "Hurley 800", kuru meitene draudzīgi dēvē par Gapiju.

Pusaudze, kas kopā ar tēvu Diku Dekeru dzīvo uz jahtas valsts centrālajā daļā, plānoja savu mērķi realizēt divu gadu laikā. Laura uzskata, ka viņa ar interneta palīdzību braucienu spēs apvienot ar mācībām. "Jau kopš desmit gadu vecuma es vienmēr esmu gribējusi apceļot pasauli," meitene pastāstīja televīzijā. "Es vēlos uzzināt ko vairāk par pasauli un dzīvot brīvi," Laura klāsta savus nākotnes nodomus.

Ažiotāža sākās, kad meitenes tēvs jūlijā lūdza varas iestāžu atļauju atbrīvot Lauru no skolas. Viņa lūgums tika noraidīts. Valsts izglītības ministre parlamentam norādījusi, ka "meitenes ceļojums apkārt pasaulei vienatnē nav bērna interesēs".

Kā ziņo vietējie laikraksti, jau sešu gadu vecumā Laura tika pie savas pirmās jahtas. Savukārt, pirms diviem gadiem viņa viena pati devās septiņu nedēļu ilgā braucienā. "Mēs apzināmies, ka tas ir bīstams pasākums," Diks Dekers informēja laikrakstu "Gelderlander".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits