Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Noticis ielaušanās mēģinājums morgā, kurā glabājas Kima Čen Nama līķis

Malaizijas policija paziņojusi, ka noticis mēģinājums ielauzties morgā, kur tiek turēts Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrāļa Kima Čen Nama līķis, vēsta The Guardian. Aizdomas, protams, krīt Phenjanas virzienā, kuras diplomāti cenšas panākt, lai netiktu veikta autopsija, kas palīdzēs noskaidrot precīzu Kima Čen Nama nāves cēloni.

"Mūsu rīcībā ir informācija, ka slimnīcas morgā kāds mēģināja ielauzties. Mums jāievieš nepieciešamie drošības pasākumi," izdevums Malay Mail citē Malaizijas policijas priekšnieka Halida Abu Bakara teikto. 

Pirmdien Ziemeļkorejas vēstnieks Malaizijā pieprasīja, lai netiktu veikta autopsija un Kima Čen Nama līķis tiktu nodots Ziemeļkorejai. Malaizijas varas iestādes šīs prasības noraidīja, lai varētu turpināt izmeklēšanu.

Pašlaik Malaizijas policija vēlas nopratināt divus ziemeļkorejiešus, kuri aizvien atrodas Malaizijā un, iespējams, ir saistīti ar notikušo. Viens no tiem ir Ziemeļkorejas vēstniecības darbinieks, bet otrs - lidsabiedrības Air Koryo darbinieks.

Jāatgādina, ka Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrālis, kurš lielākoties dzīvojis ārpus Ziemeļkorejas pēc tam, kad krita tēva Kima Čen Ira nežēlastībā par mēģinājumu ar viltotu pasi ieceļot Japānā, lai apmeklētu Disnejlendu, tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā aizvadītās nedēļas sākumā. 

Kims Čen Nams nomira ceļā uz slimnīcu. Viņš lidostas personālam sūdzējies, ka kāda sieviete viņam uz sejas uzsmidzinājusi ķimikālijas.

Zemas kvalitātes ierakstos, kas uzņemti no diviem skatu punktiem, redzams uzbrukums vīrietim, kurš, domājams, ir Kims Čen Nams. Vīrieti no aizmugures sagrābj baltā kreklā tērpusies sieviete, kas vīrietim apliek rokas ap seju un tad ātri dodas prom. Notikuma vietu atstāj arī kāda cita sieviete.

Skaidrākā novērošanas kameras ierakstā redzams, kā zilā kreklā un pelēkā žaketē tērpies Kims Čen Nams vēršas pēc palīdzības pie lidostas darbiniekiem un tad dodas uz medicīnas punktu.

Dienvidkorejas un ASV amatpersonas uzskata, ka Kimu Čen Namu nogalinājuši Ziemeļkorejas atsūtīti aģenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits