Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents apsveic Hamas ar uzvaru

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass ceturtdien telefonsarunā apsveicis Gazas joslā valdošā palestīniešu grupējuma Hamas premjerministru Ismailu Haniju ar uzvaru.

"Telefonsarunā prezidents Abass apsveica "Hamas" premjerministru Ismailu Haniju ar viņa uzvaru un izteica līdzjūtību par mocekļu nāvi," teikts "Hamas" izplatītajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka trešdienas vakarā stājās spēkā ar Ēģiptes starpniecību panāktais pamiers, kas pārtrauca nedēļu ilgušo Gazas joslas un Izraēlas bruņoto konfliktu, kas prasīja vismaz 148 palestīniešu un piecu izraēliešu dzīvības.

Jāpiebilst, ka uzreiz pēc pamiera noslēgšanas Hamas militārais spārns Al Kasama brigādes paziņoja par uzvaru konfliktā ar Izraēlu. "Pirmo reizi mēs izmantojām savā zemē izgatavotas tāla darbības rādiusa raķetes, kas sasniedza līdz pat 80 kilometrus," paziņoja Hamas militārā spārna pārstāvji, piebilstot, ka "pirmo reizi konflikta laikā tās sasniedza Telavivu un okupēto Jeruzalemi un piespieda okupantus pacelt balto karogu."

Savukārt Hamas premjerministrs Ismails Hanija paziņoja, ka ir apmierināts ar panākto vienošanos un lepns par "savu tautu un tās izrādīto pretestību". Hanija arīdzan izteica pateicību Ēģiptei par tās lomu pamiera noslēgšanā.

Nedēļu ilgajā vardarbības eskalācijā dzīvību zaudēja vismaz 148 palestīnieši un vairāk nekā 1100 cilvēki tika ievainoti. Savukārt Izraēlas pusē tika nogalināti vismaz pieci cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits