Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Pēc Netanjahu ultimāta libāniešiem Izraēla intensificē uzbrukumus Hizbullāh

Izraēlas Aizsardzības spēki izplatījuši jaunu brīdinājumu Libānas dienvidu daļas iedzīvotājiem par potenciālu apdraudējumu saistībā ar intensīvāku karadarbību pret islāmistu grupējuma Hizbullāh kaujiniekiem.

Izraēlas armija arī pavēstījusi, ka ir sāktas sauszemes operācijas pret Hizbullāh arī Libānas dienvidrietumu daļā papildus pirmdien sāktajam iebrukumam, kas līdz šim bija koncentrēts Libānas dienvidaustrumos, ziņo BBC.

Izraēlas armijas brīdinājums izskanējis pēc tam, kad otrdien Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu angliski ierakstītā video izteica ultimātu Libānas iedzīvotājiem, kurā brīdināja, ka viņu valsti sagaida tāds pats liktenis kā Gazas joslu, ja viņi turpinās ļaut Hizbullāh brīvi darboties Libānas teritorijā. "Jums ir iespēja glābt Libānu, pirms tā iegāžas ilgstoša kara bezdibenī, kas novedīs pie iznīcības un ciešanām, kādas redzam Gazā. Es saku jums, Libānas cilvēki: atbrīvojiet savu valsti no Hizbullāh, lai šis karš varētu beigties," teica Izraēlas premjerministrs. Viņš arī piebilda, ka Izraēla jau ir ievērojami mazinājusi Hizbullāh spējas, nonāvējot "tūkstošiem teroristu, to skaitā pašu [Hizbullāh līderi Hasanu] Nasrallu un Nasrallas pēcteci, un viņa pēcteča pēcteci".

Izraēlas Aizsardzības spēku runasvīrs Avičajs Adraī vakar ierakstīja vēstījumu Libānas dienvidu daļas iedzīvotājiem vietnē X: "Jūsu pašu drošības labad jums ir aizliegts atgriezties savās mājās līdz tālākam rīkojumam. Ikviens, kurš dosies uz dienvidiem, pakļaus savu dzīvību briesmām."

ANO Humanitāro lietu koordinācijas birojs (OCHA) ziņojumā par situācijas saasināšanos Libānā atzīmē, ka Izraēla izziņojusi evakuācijas rīkojumu vairāk nekā 100 apdzīvotām vietām Libānas dienvidos. Kopumā šādi piespiedu pārvietošanās rīkojumi noteikti ap 25% Libānas teritorijas. Kopš pagājušajā mēnesī Izraēla sāka intensīvus gaisa triecienus pret Hizbullāh mērķiem, Libānā savu līdzšinējo dzīvesvietu pametuši ap 1,2 miljoniem iedzīvotāju.

Izraēla vakar turpināja triecienus pret desmitiem Hizbullāh mērķu Dienvidlibānā un arī galvaspilsētā Beirūtā. No rīta tika pārtvertas divas Hizbullāh raķetes, kas tika raidītas uz Izraēlas ziemeļrietumu piekrastes pilsētām. Otrdien Hizbullāh uz Izraēlu raidīja 180 raķetes, no kurām dažas radīja postījumus Haifas priekšpilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits