Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pentagons aizvadījis mācības, modelējot Izraēlas uzbrukumu Irānai

Amerikas Savienoto Valstu militārā virspavēlniecība martā aizvadījusi divas nedēļas ilgas virtuālās mācības Internal Look (Skats no iekšienes), kuru laikā niansēti tika modelēts Izraēlas uzbrukums Irānai un tālākie notikumi, vēsta laikraksts The New York Times, atsaucoties uz saviem avotiem Pentagonā.

Ģenerāļi un admirāļi nonākuši pie secinājuma, ka Izraēlas trieciens pa Irānas kodolobjektiem gandrīz nenovēršami novedīs pie ASV iesaistīšanās konfliktā un simtiem amerikāņu bojāejas.

Amerikāņu militārpersonu modelētā notikumu gaita attīstījās sekojoši: Izraēla, nevienu nebrīdinot, deva sitienus no gaisa pa Irānas kodolobjektiem. Teherāna atbildēja ar triecienu sēriju pa ASV karakuģiem Persijas līcī. Atbilstoši scenārijam, viena no Irānas raķetēm sasniedza mērķi, nogalinot vairāk nekā 200 jūrniekus, kas savukārt noveda pie ASV Piektās flotes iesaistīšanās: tās aviācija pabeidza Irānas kodolobjektu bombardēšanu un sāka uzlidojumus Irānas armijai.

Pie tam mācību dalībnieki atnāca pie secinājuma, ka pilnībā ASV un Izraēla nav spējīgas pilnībā apstādināt Irānas kodolprogrammu. Vienīgais, ko tās varēs sasniegt, ir kodolprogrammas atmešana atpakaļ par dažiem gadiem.

Pēc mācību dalībnieku un ar to rezultātiem iepazīstinātajām amatpersonām domām, operācijas militārie rezultāti būs visai apšaubāmi, savukārt zaudējumi var izrādīties ļoti nopietni. Bez tam visi izdevuma informācijas avoti atzīmē, ka uzbrukuma sekas reāla kara apstākļos, visticamāk, izrādīsies absolūti neparedzamas.

Kā ziņots agrāk, Izraēla ne reizi vien paziņojusi par apņemšanos ar jebkuriem līdzekļiem apstādināt Irānas kodolprogrammu. ASV politiskā vadība atbalsta šo mērķi, taču kategoriski iebilst pret militāra spēka izmantošanu, vismaz šajā posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits