Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ukraina ANO nosoda Krieviju kā "teroristisku valsti"

Ukraina pirmdien ANO Ģenerālās asamblejas sanāksmē nosodīja Krieviju kā "teroristisku valsti" pēc Krievijas raķešu triecieniem Ukrainā, kuros pirmdien nogalināti 14 cilvēki un vēl 97 ievainoti.

ANO sasauca šo sanāksmi, lai apspriestu Krievijas paziņojumu par četru daļēji okupētu Ukrainas apgabalu aneksiju, bet debates par to aizēnoja Krievijas raķešu triecieni Kijivai un citām Ukrainas lielpilsētām.

"Krievija ir vēlreiz pierādījusi, ka tā ir teroristiska valsts, kuru vajag atvairīt visstiprākajos iespējamajos veidos," sacīja Ukrainas vēstnieks ANO Serhijs Kislica, atklājot debates. Vēstnieks piebilda, ka uzbrukums skāris viņa paša ģimeni.

"Diemžēl, diez vai var aicināt uz stabilu un saprātīgu mieru, kamēr tuvumā eksistē nestabila un neprātīga diktatūra," piebilda Kislica, paziņojot par raķešu triecienos nogalinātajiem un ievainotajiem.

Krievijas vēstnieks ANO Vasilijs Ņebenzja savā atbildē nerunāja par raķešu triecieniem, bet aizstāvēja Ukrainas apgabalu aneksiju. "Mūs apsūdz, kad mēs mēģinām aizsargāt mūsu brāļus un māsas Austrumukrainā," sacīja Ņebenzja.

Pirms Ģenerālās asamblejas sanāksmes ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs raksturoja Krievijas darbības kā "nepieņemamu kara eskalāciju".

ASV prezidents Džo Baidens sacīja, ka ar Krievijas raķešu triecieniem Ukrainas pilsētām tiek demonstrēta Krievijas prezidenta Vladimira Putina "nelegālā kara galējā brutalitāte".

Putins jau atzinis, ka ir veikts trieciens Ukrainas pilsētām un kritiskās infrastruktūras objektiem. Viņš draudēja ar jauniem triecieniem, faktiski atzīstot, ka pirmdienas rītā īstenotais Ukrainas pilsētu terors saistīts ar Krimas tilta spridzināšanu.

Lēmums apspriest minēto aneksiju Ģenerālajā asamblejā, kur nevienai ANO dalībvalstij nav veto tiesību, tika pieņemts pēc tam, kad Krievija 30.septembrī izmantoja savas veto tiesības Drošības padomē, lai bloķētu rezolūciju par šīs aneksijas nosodīšanu. 

  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits