Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ziemeļkoreja dižojas ar raķeti, kas "izstrādāta Kima vadībā"

Ziemeļkoreja 9.maijā publiskojusi informāciju, kurā apgalvo, ka sekmīgi palaidusi ballistisko raķeti no zemūdenes. Labākajās totalitārās valsts propagandas tradīcijās, arī šis ierocis, protams, esot izstrādāts "pēc līdera Kima Čenuna personīgas iniciatīvas un viņa vadībā", raksta valsts ziņu aģentūra KCNA.

Pašlaik testa autentiskums nav apstiprināts no neatkarīgiem avotiem, skepsi par publiskotajos attēlos redzamo pauduši arī eksperti, vēsta Vice. Tikmēr apstiprināts, ka Ziemeļkoreja tajā pašā dienā jūrā izšāvusi trīs kuģu nogremdēšanai paredzētas raķetes, tādējādi raidot kārtējo draudu signālu Dienvidkorejai.

Kamēr testa autentiskumu vētī Dienvidkorejas un ASV izlūkdienesti, Ziemeļkoreja paziņojusi, ka Kims Čenuns testa laikā personīgi iepazinies ar raķetes tehnoloģisko specifikāciju un taktiskajām iespējām, pārliecinoties, ka jaunais ierocis "atbilst visām modernākajām militārajām prasībām". Ziemeļkoreja uzsvērusi, ka šī tehnoloģija sniegs iespēju iznīcināt naidīgos spēkus jebkuros pasaules ūdeņos.

Tikmēr kaimiņvalstīm un ASV raizes aizvien sagādā Ziemeļkorejas kodolprogrammas virzība - pašlaik gan totalitārās valsts rīcībā, visticamāk, ir vien tādas nesējraķetes, kas kaujas lādiņu spēj nogādāt tikai tuvākajās kaimiņvalstīs, bet nespēj apdraudēt ASV sauszemes teritoriju. Tomēr Ziemeļkoreja apņēmīgi turpina virzību uz to, lai nākotnē kļūtu par vērā ņemamu kodolvalsti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits