Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ziemeļkorejā vīrietis bada dēļ nogalinājis un apēdis paša bērnus

Ziemeļkorejā izpildīts nāvessods kādam vīrietim, kurš bada dēļ nogalinājis un apēdis divus paša bērnus, vēsta laikraksts The Daily Mail, atsaucoties uz Asia Press ziņojumu par situāciju šajā ārpasaulei slēgtajā valstī.

Ziņojumā norādīts, ka slēptais bads piemeklējis divas valsts lauksaimniecības provinces – Ziemeļu un Dienvidu Hvanhē, un domājams, ka par kanibālisma upuriem tajās kļuvuši līdz pat desmit tūkstošiem cilvēku. Vispārējs bads abās provincēs izcēlies pēc tam, kad sausuma dēļ reģionu piemeklēja neraža, bet pārtikas uzkrājumi tika konfiscēti un nogādāti valsts galvaspilsētā Phenjanā, norāda laikraksts.

Neraugoties uz daudzajām ziņām par valstī valdošo badu, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pēdējo mēnešu laikā ir iztērējis ievērojumus līdzekļus diviem raķešu izmēģinājumiem. Tāpat pastāv aizdomas, ka Ziemeļkoreja plāno veikt jau trešo kodolizmēģinājumu, šādi atbildot uz ANO Drošības Padomes pēc ASV iniciatīvas noteiktajām jaunajām sankcijām pret šo valsti.

Asia Press ziņojums satur informāciju par virkni kanibālisma gadījumu. Piemēram, kāds informācijas avots teicis, ka „manā ciematā maijā tika nošauts vīrietis, kurš nogalināja divus savus bērnus un mēģināja viņus apēst”. Atbilstoši šai informācijai, vīrietis ne tikai nogalinājis abus bērnus, bet kad mājās atgriezusies viņa sieva, arī uzaicinājis sievieti uz maltīti, tomēr viņai radušās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā, kamdēļ sieviete vērsusies pie varas iestādēm.

Tabloīds The Sunday Times savukārt atsaucas uz kādu Ziemeļkorejas valdošās Darba partijas pārstāvi, kurš izteicies, ka “vienā no Čongdanas provinces ciematiem arestēts vīrietis, kurš bada dēļ sajucis prātā, nogalinājis un apēdis paša bērnu”.

Savukārt pagājušā gada maijā Dienvidkorejas valdības sponsorētais Korejas Nacionālās apvienošanās institūts paziņoja, ka Ziemeļkorejā izpildīts nāvessods kādam vīrietim, kurš nogalinājis savu kolēģi, daļēji apēdis upura mirstīgās atliekās, bet atlikumu centies pārdot.

Tāpat pagājušā gada maijā izpildīts nāvessods kādam ziemeļkorejietim, kurš nogalinājis 11 cilvēkus, bet pēc pārdevis viņu mirstīgās atliekas, uzdodot tās par cūkgaļu. Ir ziņas par kanibālisma gadījumiem arī valsts kontrolētajā ieslodzījuma vietu jeb nometņu sistēmā, kā arī gadījumiem, kad tiek atrakti un apēsti līķi.

Šo Ziemeļkorejas reģionu apmeklēja arī Apvienoto Nāciju organizācijas delegācija, taču laikraksts uzskata, ka tai, visticamāk, neparādīja bada skarto regionu. Tajā pašā laikā Asia Press ziņojumā norādīts, ka kanibālisms bada skartajos reģionos vēršas plašumā un pieņem „šausminošus apmērus”.

Jāatgādina, ka bads Ziemeļkoreju piemeklēja arī 1990. gados, kad, pēc dažādiem aprēķiniem, gāja bojā no 240 tūkstošiem līdz 3,5 miljoniem cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits