Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Brīvības dienā Zelenskis aicina saglabāt vienotību

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, apsveicot ukraiņus Cieņas un brīvības dienā, aicinājis saglabāt iekšējo vienotību valstī, jo tā palīdz būt stipriem, lai atgūtu brīvību un atbrīvotu Donbasu un Krimu, vēsta Ukrainska Pravda.

Ukrainas Cieņas un brīvības diena 22. novembrī tika ieviesta, lai atzīmētu 2004. gada Oranžo revolūciju un 2013. gada protestus Kijivas centrā, kas tika nosaukti par Eiromaidanu un turpinājās 92 dienas.

Vēstījumā ukraiņiem Eiromaidana 10. gadadienā Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena rakstīja vietnē X: "Desmit gadu cieņas. Un lepnuma. Tiekšanās pēc brīvības. Eiromaidana aukstās ziemas naktis uz visiem laikiem izmainīja Eiropu. Šodien tas ir skaidrāks nekā jebkad agrāk. Ukrainas nākotne ir Eiropas Savienībā. Nākotne, par kuru cīnījās maidans, beidzot ir sākusies." Lietuvas prezidents Gitans Nausēda apsveikumā rakstīja: "Vienoti tiecoties pēc taisnīguma, brīvības un demokrātijas, jūs izrādījāties nepārvarams spēks. Tajos aukstajos, skarbajos mēnešos, pateicoties jūsu lielajām pūlēm, radās jauna Ukraina. Šodien, neskatoties uz nežēlīgo, agresīvo karu no Krievijas puses, Ukraina arvien vairāk tuvinās Eiropai."

V. Zelenskis savā videouzrunā uzsvēra, ka tieši tagad tiek veidots jauns posms Ukrainas vēsturē: "Tieši no mūsu paaudzes ir atkarīgs, kādu virzību tas iegūs. Ko rakstīs par mums vēstures grāmatās. Ko par mums teiks pēcnācēji."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits