Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiroparlaments un dalībvalstis vienojas gandrīz dubultot atjaunīgās enerģijas mērķi 2030.gadam

Eiropas Parlaments (EP) un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ceturtdien vienojās līdz 2030.gadam gandrīz divkāršot atjaunīgo energoresursu īpatsvara mērķi kopējā enerģijas patēriņā.

Sākotnējā politiskā vienošanās paredz no atjaunīgajiem energoresursiem saražotās enerģijas īpatsvaru ES palielināt līdz 42,5% no pašreizējiem 22%, liecina ES Padomes paziņojums.

Indikatīvi bloks tiecas uz vēl par 2,5 procentpunktiem augstāku mērķi, proti, 45% atjaunīgās enerģijas īpatsvaru līdz 2030.gadam.

EP un dalībvalstu pārstāvji vienojušies par konkrētiem mērķiem dažādiem sektoriem, piemēram, transportam, rūpniecībai, ēkām un centrālajai apkurei.

Panāktā sākotnējā politiskā vienošanās tiks iesniegta ES dalībvalstu vēstniekiem un tad apstiprināšanai EP. Pirms stāšanās spēkā direktīva ir oficiāli jāapstiprina arī ES Padomē un jāpublicē ES oficiālajā vēstnesī.

ES ir noteikusi ambiciozu mērķi līdz 2050.gadam panākt klimatneitrālu ekonomiku, kuras radītie siltumnīcas efektu izraisošie gāzu izmeši tiek pilnībā neitralizēti.

Vienlaikus ES cenšas atteikties no Krievijas fosilā kurināmā izmantošanas. Pērn Krievija pārtrauca dabasgāzes piegādes ES un bloks noteica aizliegumu ar kuģiem piegādāt dalībvalstīm Krievijas jēlnaftu un citus degvielas produktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits