Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ES komisārs brīdina dalībvalstis par sekām patvēruma meklētāju neuzņemšanas gadījumā

Eiropas Savienības (ES) migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls otrdien vizītē Polijā brīdinājis bloka dalībvalstis, ka Eiropas Komisijas (EK) rīcībā esot instrumenti, līdzekļi un vara, lai ieviestu obligātas kvotas patvēruma meklētāju uzņemšanai, vēsta Polijas Radio.

2015.gada septembrī ES līderi vienojās noteikt kvotas patvēruma meklētāju uzņemšanai nākamajos divos gados, lai mazinātu migrantu radīto spiedienu uz Grieķiju un Itāliju.

Tomēr tikai 14 000 cilvēku ir pārvietoti no bēgļu nometnēm Grieķijā un Itālijā uz citām bloka valstīm, un Polija nav uzņēmusi nevienu no 6200 patvēruma meklētājiem, kas tai jāizmitina saskaņā ar kvotām.

Eiropas Komisija (EK) tic, ka visas dalībvalstis pildīs savas saistības, jo tās kopīgi uzņēmās visas bloka dalībvalstis, norādīja Avramopuls, piebilstot, ka gadījumā, ja saistības netiks pildītas, EK būs spiesta īstenot atbilstošus pasākumus.

Vai šīm valstīm tiks piemērota sodanauda, kā pērn ierosināja EK, komisārs neatklāja.

Polijas valdošā konservatīvā partija Likums un taisnīgums (PiS), kas nāca pie varas 2015.gada oktobrī, paziņojusi, ka Polija nevar uzņemt patvēruma meklētājus drošības apsvērumu dēļ. Partija ierosinājusi "elastīgu solidaritāti", katrai dalībvalstij neatkarīgi nosakot, kāda veida atbalstu tās sniegs patvēruma meklētājiem.

Top komentāri

welcome back to the USSR!
w
Tautu pārvietošana norit pilnā sparā! Un kas zīmīgi - piespiedu kārtā, DRAUDOT!!!!!
sekas uzņemšanas gadījumā
s
būs eirofobijas pieaugums līdz pat bloka izjukšanai. Itālija un Grieķija nevar izturēt migrāciju? Pārtrauciet uzņemšanu!
un vispār
u
velkamistu meļi atmasko paši sevi. Ja migranti ir tik ''nepieciešami ekonomikai'', kā stāsta velkamisti, un ja migranti ''mums cels pilsētas'', ko mēs paši laikam neprotam, un vispār nekontrolēta migrācija radīs paradīzi zemesvirsū, kāpēc šī paradīze ir jāuzspiež ar draudiem un šantāžu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits