Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Francijas Centrālā banka: Bez drīzas vienošanās Grieķijā gaidāms haoss

Grieķija varētu piedzīvot haosu, ja drīzumā netiks panākta vienošanās, trešdien paziņoja Francijas Centrālās bankas vadītājs Kristiāns Nojē.

"Grieķijas ekonomika ir uz katastrofas sliekšņa. Svētdien obligāti nepieciešams panākt vienošanos, jo pēc tam būs par vēlu un sekas būs nopietnas," norāda Nojē, piebilstot, ka "valstī varētu tikt piedzīvoti nemieri un haoss."

Nojē pavēstīja, ka "nav iespējams atjaunot Grieķijas banku darbību, kamēr iedzīvotāju pārliecība ir tik zema, jo tad nekavējoties tiktu piedzīvota noguldījumu strauja aizplūšana."

Tikmēr Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī norāda, ka vienošanās ar Grieķiju ir iespējama, taču viss atkarīgs no tās valdības, kurai nepieciešams eirozonas partneriem prezentēt uzticamus priekšlikumus.

"Es domāju, ka vienošanos nepieciešams panākt līdz svētdienai un es ticu, ka tas ir iespējams," uzskata Moskovisī. "Viss ir Grieķijas varasiestāžu rokās."

Eirozonas valstu līderi devuši Grieķijai laiku līdz ceturtdienai, lai prezentētu detalizētu reformu plānu, un noteikuši svētdienu kā galīgo termiņu vienošanās panākšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits