Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Francijas izlūkdienests samazinājis Tulūzas šāvēja uzraudzību

Francijas izlūkdienests samazinājis islāmistu terorista Mohameda Meras - "Tulūzas šāvēja" - uzraudzību, tikai dažus mēnešus pirms viņš Tulūzā un Montobānā nošāva septiņus cilvēkus, kaut gan bijis zināms par viņa sakariem ar ekstrēmistiem, liecina nule kā nopludināti dokumenti.

2011.gadā veikta intensīva Meras uzraudzība, bet aģenti nolēmuši tās intensitāti samazināt, liecina Francijas iekšējā izlūkdienesta DCRI dokumenti, ar kuriem iepazinusies ziņu aģentūra AFP.

Mera, kurš ticis uzraudzīts jau kopš 2006.gada, pērnā gada sākumā pēc atgriešanās no Afganistānas atzīts par "augstākās kategorijas mērķi". Viņš Tulūzā uzturējis regulārus kontaktus ar "radikālo islāmistu kustību", viņa uzvedība bijusi "paranoiska", turklāt viņš saņēmis finanses no ekstrēmistiem, liecina no marta līdz jūlijam veiktās novērošanas materiāli.

No augusta līdz oktobrim viņš devies uz Pakistānu un pēc atgriešanās ticies ar DCRI aģentiem. Neraugoties uz iepriekšējām liecībām, aģentūra novembrī atzinusi, ka turpmāk nepieciešama vien "selektīva rakstura" Meras uzraudzība, norādot, ka "tikšanās rezultātā nav bijis iespējams konstatēt saiti starp Meru un varbūtēju džihādistu tīklu".

Francijas izlūkdienesti vairākkārt kritizēti par to, ka nav spējuši novērst Meras uzbrukumus. Mera, kurš pats atzinis, ka simpatizē "Al Qaeda", martā Tulūzā un tās apkārtnē nošāva trīs franču desantniekus, trīs ebreju skolniekus un rabīnu. Terorists tika nogalināts policijas operācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits