Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Francijas lauksaimnieku protestos pie Triumfa arkas 66 aizturētie

Francijas policija aizturējusi 66 cilvēkus lauksaimnieku protesta akcijā Elizejas laukos, kur rīta sastrēguma stundas laikā ar traktoriem tika bloķēta satiksme.

Lauksaimnieki Parīzē izvietoja traktorus ap Triumfa arku, ar protesta akciju vēloties "glābt Francijas lauksaimniecību", ziņo Lauksaimnieku savienība "Coordination Rurale".

Lauksaimnieki pie pieminekļa Elizejas laukos izgāza siena kaudzes.

""Coordination Rurale" simboliski un miermīlīgi pārņem Triumfa arku," organizācija paziņoja platformā "X", piebilstot, ka steidzami jārīkojas, lai glābtu "45% mūsu saimniecību, kuras ir finansiālās grūtībās".

Lauksaimnieks Aksels Masons sacīja, ka "miermīlīgi un likumpaklausīgi" no plkst.3 (plkst.4 pēc Latvijas laika) Parīzes centrālajā satiksmes apļveida krustojumā pulcējušies ap simt zemnieku.

Daļa protestējošo lauksaimnieku sastrēgumā pie Triumfa arkas esošajiem autovadītājiem pasniedza maisus ar kartupeļiem, citi pirms aizturēšanas tērzēja ar policistiem.

Masons teica, ka lauksaimnieki nolika vainagu, lai pieminētu kolēģus, kas finansiālo grūtību dēļ izdarījuši pašnāvību. "Valsts nekad nav mūs sadzirdējusi," viņš atzina.

Francijas lauksaimnieki turpina protestus, kuru laikā bloķē ceļus, dedzina riepas un ieņem lielveikalus, uzstājot, ka valdības solītās reformas ir nepietiekamas.

Lauksaimnieku protesti nedēļām ilgi turpinās visā Eiropas Savienībā. Lauksaimnieki ir neapmierināti ar apgrūtinošajiem vides aizsardzības noteikumiem, lētu importu no valstīm ārpus Eiropas Savienības un zemajiem ienākumiem.

Francijas lauksaimnieku protesti bijuši vieni no niknākajiem Eiropā. Janvārī lauksaimnieki ar traktoriem bloķēja galvenos ceļus, kas ved uz Parīzi, un citus lielākos autoceļus visā valstī.

Francijas premjerministrs Gabriels Atāls 21.februārī izklāstīja galvenos pasākumus, kas iekļauti topošajā lauksaimniecības likumā. Tajā paredzēts arī pants par Francijas "pārtikas suverenitāti", tomēr lauksaimnieki grozījumus neuzskata par pietiekamiem. Šonedēļ premjerministrs arī solīja, ka valdība apturēs lauksaimniecības tehnikai izmantotās dīzeļdegvielas sadārdzināšanos, un tiks izveidots ārkārtas fonds, lai palīdzētu lopkopjiem cīnīties ar lopu slimībām.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits