Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Francijas prezidents Olands apmeklēs Mali

Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien dosies vizītē uz Mali, lai paustu atbalstu franču karavīriem cīņā pret islāmistu nemierniekiem un mudinātu Āfrikas valstu spēkus pēc iespējas ātrāk iesaistīties šajā operācijā.

"Es došos uz Mali, lai paustu mūsu karavīriem visu savu atbalstu, iedrošinājumu un lepnumu. Es arī došos, lai iedrošinātu Āfrikas spēkus nākt un pievienoties mums, cik ātri vien iespējams, un pateiktu viņiem, ka mums viņi nepieciešami šajos starptautiskajos spēkos," piektdien paziņoja Olands.

Prezidentu vizīte pavadīs Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss, aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns un attīstības ministrs Paskāls Kanins. Vispirms Olands dosies uz Tombuktu, kur satiksies ar karavīriem, apmeklēs 700 gadus senu UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļautu mošeju un Ahmeda Babas bibliotēku, bet pēc tam kopā ar Mali pagaidu prezidentu Dionkundu Traori dosies uz Mali galvaspilsētu Bamako.

Jau ziņots, ka Francija 11.janvārī sāka ofensīvu Mali, lai nepieļautu, ka islāmisti, kas tobrīd jau pilnībā kontrolēja valsts ziemeļdaļu, turpina virzīties uz dienvidiem galvaspilsētas Bamako virzienā. Starptautiskā sabiedrība arī pauda bažas, ka Mali varētu kļūt par "teroristu valsti".

Patlaban Mali atrodas 3500 franču karavīru. Sagaidāms, ka Mali kopumā tiks izvietoti 8000 Āfrikas valstu karavīru, kas sniegs atbalstu maliešu bruņotajiem spēkiem, šo uzdevumu veikšanā nomainot francūžus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits