Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grieķijā pēc infekcijas uzliesmojuma slēgta nelegālajiem imigrantiem atvēlēta viesnīca

Grieķija otrdien noteikusi karantīnu viesnīcai, kurā izmitināti nelegālie imigranti, starp kuriem gandrīz 150 ir inficējušies ar jauno koronavīrusu.

Kopumā no patvēruma meklētājiem, kas izmitināti viesnīcā, saslimšana konstatēta 148 cilvēkiem, kā arī diviem apkalpojošā personāla pārstāvjiem.

Divas nedēļas ilga karantīna un nakts komandantstunda noteikta arī visā Kranides pilsētiņā, kas atrodas aptuveni 166 kilometrus uz dienvidrietumiem no Atēnām, pēc ārkārtas vietējo amatpersonu sanāksmes pavēstījis civilās aizsardzības ministra vietnieks Niks Hardalis.

Viņš piebildis, ka viesnīcā, kas atrodas aptuveni piecus kilometrus no pilsētiņas, kopumā izmitināti 470 patvēruma meklētāji un ka starp viņiem ir daudz bērnu.

Šie nelegālie imigranti nākuši no Subsahāras Āfrikas, un pirmā, kam konstatēta inficēšanās ar Covid-19, bijusi kāda grūtniece no Somālijas.

Iepriekš inficēšanās tika konstatēta kādam viesnīcas darbiniekam, taču viņš jau 12 dienas nav bijis darbā.

Viesnīca tika slēgta jau 16.aprīlī, taču tās iemītniekiem līdz šim bija ļauts brīvi apmeklēt tuvējos veikalus un bankas.

Kranides mērs pavēstījis, ka šovakar tiks veiktas analīzes visiem tiem, kas iepriekš nonākuši kontaktā ar patvēruma meklētājiem.

Šobrīd Grieķijā iestrēguši aptuveni 100 000 nelegālo imigrantu, kas pēc tam, kad pārējās Eiropas valstis 2016.gadā slēdza savas robežas, zaudējuši cerības virzīties tālāk.

Grieķijas nelegālo imigrantu nometnēs pēdējo nedēļu laikā ieviesta karantīna, varasiestādēm cenšoties maksimāli nošķirt patvēruma meklētājus no vietējiem iedzīvotājiem.

Līdz šim inficēšanās gadījumi konstatēti divās no valsts kontinentālajā daļā esošajām nelegālo imigrantu nometnēm, un varasiestādes šonedēļ paziņoja, ka nometnes paliks slēgtas vismaz līdz 10.maijam.

Līdz šim Grieķijā par vīrusa upuriem kļuvuši 116 cilvēki, bet 61 Covid-19 pacients atrodas intensīvās terapijas nodaļās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits