Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Grieķu bagātnieki maksās par policijas aizsardzību

Krīzes mocītās Grieķijas budžeta tēriņu samazināšanas dēļ turīgajiem grieķiem par policijas apsardzi turpmāk nāksies maksāt no saviem maciņiem. Ikviens Grieķijas iedzīvotājs, kura ienākumi gadā pārsniedz 100 000 eiro (70 280 latu), vairs nevarēs pretendēt uz bezmaksas policijas aizsardzību, kas domāta, lai pasargātu personas no noziedznieku un teroristu uzbrukumiem.

Grieķijas valdības plāns paredz, ka bagātajiem grieķiem turpmāk nāksies šķirties no 2000 eiro (1400 latu) mēnesī par katru policistu, kas pildīs viņu miesassarga lomu. Papildus jāpiemaksā 50 eiro (35 lati) par katru dienu, kurā izmantots policijas patruļauto.

Jaunā kārtība vēl jāapstiprina Finanšu ministrijai, taču zināms, ka policijas pakalpojumus bez maksas aizvien varēs saņemt vēlētās amatpersonas, tiesneši un citi augsta ranga valsts sektora darbinieki.

Policijas apsargāto privātpersonu loks ir plašs, un tajā ietilpst virkne ietekmīgu uzņēmēju un žurnālistu, kuri saņēmuši draudus. Amatpersonas noklusē, cik policistu nozīmēti par miesassargiem, un izvairās runāt arī par plānoto ietaupījumu, ko nesīs jaunā apmaksas sistēma.

«Neviens jums nevar pateikt, cik daudz darbinieku ir iesaistīti personu aizsardzībā, jo visā sistēmā valda apjukums,» Grieķijas Policijas virsnieku asociācijas vadītājs Krists Fotopouls sacīja AP. «Citās Eiropas valstīs premjers vai bijušais prezidents visu dienu var iztikt bez apsardzes. Grieķijā pat reliģiskajos pasākumos ir pilns ar policiju.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits