Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Igaunijas valdība lauksaimnieku atbalstam nākamgad atvēl 4,6 miljonus eiro

Igaunijas valdība plāno nākamgad lauksaimniekiem izmaksāt 4,6 miljonus eiro kā ārkārtas atbalstu, kā arī līdz šā gada beigām pārskatīt valsts finansiālo situāciju un izskatīt tālākas palīdzības iespējas.

"Valdība ir nolēmusi rezervēt 4,6 miljonus eiro lauksaimnieku ārkārtas atbalstam 2017.gada budžetā," aģentūrai BNS sacīja Igaunijas finanšu ministrs Svens Sesters, kad valdība panāca politisku vienošanos par fiskālo stratēģiju nākamajiem četriem gadiem.

Valdība arī izlēma, ka līdz šā gada beigām tā pārskatīs budžeta finanšu iespējas un situāciju, kā arī izvērtēs iespējas sniegt papildu atbalstu lauksaimniecības sektoram, teica ministrs.

Sesters norādīja, ka valdība atbalsta lauksaimniecības sektoru arī ar citiem pasākumiem, piemēram, 200 tūkstoši eiro tiks atvēlēti Igaunijā ražotas pārtikas popularizēšanai, tās eksporta veicināšanai un konkurētspējas uzlabošanai.

Jau vēstīts, ka Igaunijas lauksaimnieki otrdien premjerministram Tāvi Reivasam pasniedza šķīvi, kura divas trešdaļas bija klātas ar cūkgaļu, un burku, kura par 90% bija piepildīta ar pienu, kas simbolizējot pašreizējo stāvokli cūkkopībā un piensaimniecībā, un iesniedza prasību glābt Igaunijas lauksaimniecības sektoru.

Lauksaimniecības sektora pārstāvji norādīja, ka pēc Igaunijas pievienošanās Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām pret Krieviju un tās atbildes sankcijām piena lopu skaits Igaunijā samazinājies par desmito daļu, bet sivēnmāšu skaits - par ceturto daļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits