Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ijabs atkārtoti ievēlēts EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs (LA) atkārtoti kļuvis par EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupas (STOA) priekšsēdētāja vietnieku, informēja deputāta palīdze Dace Bargā.

STOA ir pastāvīga EP institūcija, kura iekļauj jaunāko zinātnes sasniegumu un nākotnes tehnoloģiju novērtējumu likumdošanā. Darba grupa īsteno zinātniskus pētījumus un jauno tehnoloģiju iespējamās ietekmes novērtējumu, organizē EP deputātu, zinātnieku un mediju dialogu, kā arī koordinē tehnoloģiju novērtēšanu ES valstu parlamentos.

Ijabs uzskata, ka ieguldījumi pētniecībā un inovācijas ir vienīgais veids, kā Eiropa var panākt savus globālos konkurentus, kā arī mazināt atkarību no Krievijas resursiem. Vienlaikus ES pētniecības programmas nereti ir "fragmentētas un birokrātiskas - it kā nodrošina procesu, bet reti pie tiešiem fundamentāliem izrāvieniem".

"Zinātne var kļūt par mūsu ekonomiskās izaugsmes dzinējspēku, tāpēc mums tā īpaši jāatbalsta un nopietni jāņem vērā savos politiskajos lēmumos," pauda EP deputāts.

STOA priekšsēdētāju un divus priekšsēdētāja vietniekus ievēl uz divarpus gadiem. Kopā ar EP priekšsēdētāja vietnieku, kas atbild par STOA, viņi veido STOA biroju. Grupas sastāvā ir 27 EP deputāti, kurus izvirzījušas 11 EP komitejas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits