Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ilvesa «brīnumainais mājupceļš» no Turcijas līdz Igaunijai

ASV laikraksts _New York Times _veltījis rakstu Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un viņu pavadošās svītas mājupceļam no vizītes Turcijā, kas atcelto Eiropas lidojumu dēļ galu galā bijis 3500 kilometru garš.

Amerikas izdevums publicējis rakstu par to, kā Īslandes vulkāna pelnu dēļ Eiropā atceltie lidojumi piespieduši T.H.Ilvesu ceļā pavadīt četras dienas, caurbraucot deviņas valstis. Ceļā no Turcijas līdz Igaunijai, kas sācies svētdien, igauņi šķērsojuši Bulgāriju, Serbiju, Ungāriju, Slovākiju, Poliju, Lietuvu un Latviju, atreferē Postimees.

New York Times arī raksta, ka pirmdien Igaunijas prezidents ticies ar Serbijas prezidentu Borisu Tadiču, lai apspriestu jautājumus, kas saistīti ar Eiropas Savienību un Balkānu reģiona stabilitāti.

Savukārt otrdien T.H.Ilvess ieradies Polijas pilsētā Krakovā, kur apmeklējis traģiski bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska un dzīvesbiedres pēdējo atdusas vietu, noliekot vainagu.

«Neesmu nekāds Odisejs, kurš pēc 20 gadiem atgriežas pie savas Penelopes. Šis brauciens ilga vien četras dienas, tāpēc viss ir kārtībā,» savu 3500 kilometru garo ceļu no Stambulas līdz Tallinai komentējis Igaunijas prezidents.

Laiku īsinot ceļā, viņš lasījis grāmatu par Igaunijas literatūras vēsturi un Jesajas Berlina eseju krājumu.

Izdevums ievietojis arī fotogrāfiju, kurā redzams smaidošais igauņu valsts galva kopā ar savu svītu uz Ungārijas un Slovākijas robežas.

Jau ziņots, ka daudzām amatpersonām vulkānisko pelnu mākoņa dēļ pieņemtais aizliegums lidot radīja pārvietošanās grūtības. Arī Latvijas finanšu ministrs Einars Repše no Spānijas bija spiests atgriezties ar auto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits