Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izziņo pasākumus energopatēriņa ierobežošanai

Francijas valdības izziņotie energopatēriņa ierobežošanas plāni paredz atteikties no karstā ūdens izmantošanas sabiedrisko ēku tualetēs, samazināt ar apkuri uzturēto gaisa temperatūru telpās un ūdens temperatūru sabiedriskajos baseinos, vēsta France24.com.

Vakar paziņoto enerģijas taupības pasākumu mērķis ir izvairīties no situācijas, kad resursu trūkuma dēļ ziemas sezonā tiek pārtraukta elektroapgāde vai gāzes piegāde patērētājiem. Francijas valdība vēlas panākt, lai uzņēmumi, mājsaimniecības un municipalitātes samazinātu energopatēriņu par 10%, tā mazinot sekas, ko izraisa strauji augošās energoresursu cenas.

Laikraksts Le Parisien vēsta, ka ūdens uzsildīšana patēriņam valsts pārvaldes ēkās izmaksā 10% no Francijas valsts pārvaldes uzturēšanas energopatēriņa budžeta. Valsts pārvaldē Francijā nodarbināti vairāk nekā pieci miljoni cilvēku. Reuters vēsta, ka sabiedriskā sektora darbiniekiem turpmāk darba braucienos lidmašīnu vietā būs jāizmanto vilcieni, ja brauciena ilgums ir mazāks par četrām stundām. Francijas Transporta ministrija pašlaik izstrādā plānu, kas paredz finanšu atbalstu tiem iedzīvotājiem, kuri izmanto kopābraukšanu automašīnās

Savukārt Perjēras mērs Gabriels Dods paziņojis, ka pilsēta atvēlēs sešus tūkstošus eiro jaku iegādei pilsētas 350 skolēniem, jo tiks samazināta apkures temperatūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits