Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KaPo: Krievijas izlūkdienests aktivizē darbību pret Igauniju

Pēdēja gada laikā jūtami pieaugušas Krievijas izlūkdienesta aktivitātes pret Igauniju, bet centieni Igaunijas pilsoņu vidū vervēt jaunus nodevējus kļuvuši biežāki, apliecināja Igaunijas Drošības policijas (KaPo) ģenerāldirektors Raivo Aegs.

"[Krievijas] Federālā Drošības dienesta (FDD) vervēšanas mēģinājumu skaits, kas ticis apstiprināts, līdz šā gada septembrim par trešo daļu pārsniedzis kopumā pērn fiksēto gadījumu skaitu," publikācijā laikraksta Eesti Ekspress pielikumā "Valsts drošība" apliecināja KaPo ģenerāldirektors.

"Tā dēvētais iekšējās drošības dienests FDD aktivizējis darbības pret Igauniju un tās iedzīvotājiem. NATO valstīs, kas atrodas tālāk uz rietumiem, [Krievijas] Ārējās izlūkošanas dienests savu aktivitāšu dēļ tiek notverts biežāk. Krievijas specdienesti atsakās atzīt, ka Igaunija un citas bijušās okupētās valstis viņiem tagad neatgriezeniski ir ārzemes, nevis daļa no Krievijas vai Padomju Savienības," norādīja Aegs.

FDD drīzāk pievērsīs uzmanību tādam Igaunijas iedzīvotājam, kuram vai nu pašam, vai arī kādam no viņa tuvākā loka cilvēkiem ir pieejama izlūkdienestu interesējošā informācija, turklāt īpaši noderīgi specdienestiem šajā ziņa ir tie cilvēki, kuru vājības var tikt izmantotas pret viņiem, norādīja ģenerāldirektors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits