Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Laikraksti: Līdz ar Merkeles uzvaru Turcijas ES izredzes sarūk

Līdz ar Angelas Merkeles uzvaru Vācijas parlamenta vēlēšanās un Ankarai draudzīgo sociāldemokrātu aiziešanu no koalīcijas pieaugs opozīcija Turcijas dalībai Eiropas Savienībā (ES), otrdien brīdina turku laikraksti.

Pēc svētdienas vēlēšanām Vācijā "zaudētāja ir Turcija", raksta liberālā "Milliyet". "Gaidāms, ka Merkeles opozīcija Turcijas dalībai [ES] kļūs vēl asāka," bažījās populārais izdevums "Aksam".

Merkele jau labu laiku paudusi uzskatu, ka Turcijai vajadzētu piedāvāt priviliģētas partnerattiecības, nevis pilntiesīgas dalībvalsts statusu, tomēr līdzšinējie koalīcijas partneri sociāldemokrāti ar savu atbalstu Ankarai Berlīnes pozīciju izlīdzinājuši.

Svētdien notikušajās vēlēšanās kristīgie demokrāti un viņu tradicionālie sabiedrotie brīvie demokrāti ieguvuši vairākumu parlamentā, līdz ar to Merkeles konservatīvo piespiedu koalīcijai ar sociāldemokrātiem pienācis gals.

"Sociāldemokrātiem ar [Franku Valteru] Šteinmeieru ārlietu ministra amatā izdevās nobremzēt kristīgos demokrātus jautājumā par Turcijas dalību ES. (..) Līdz ar otro Merkeles termiņu Turcijai pienāks grūti laiki," raizējas "Milliyet". "Tagad Merkeles rokas cīņā pret Turcijas dalību ES kļuvušas daudz brīvākas," brīdina Turcijas izdevums "Today's Zaman", kas tiek publicēts internetā angļu valodā.

"Turpmākos četrus gadus Turcijai uz jebkādu atbalstu no Vācijas puses būtu veltīgi cerēt," pesimistisks ir populārais izdevums "Hurriyet".

Tādās pašās pozīcijās kā Merkele ir arī cits ES "smagsvars" - Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kurš uzskata, ka relatīvi nabadzīgā musulmaņu valsts ar 71 miljonu iedzīvotāju Eiropā neiederas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits