Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielbritānija nosaka Krievijai sankcijas par pseidovēlēšanām okupētajās Ukrainas daļās

Lielbritānija piektdien paziņoja par jaunu sankciju noteikšanu 11 augstām Krievijas amatpersonām un valsts vēlēšanu komisijai saistībā ar šajā mēnesī un pagājušajā gadā okupētajās Ukrainas teritorijās rīkotajām pseidovēlēšanām.

Līdz ar šo lēmumu Krievijas fizisko un juridisko personu skaits, kam Lielbritānija noteikusi sankcijas kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, pārsniedz 1600.

Sankcijas 11 amatpersonām un vēlēšanu komisijai noteiktas, jo tās "tiešā formā darbojušās, lai grautu Ukrainu un apdraudētu tās teritoriālo integritāti" pseidoreferendumos un pseidovēlēšanās pērn oktobrī un šomēnes.

Sankcijas noteiktas Krievijas Centrālajai vēlēšanu komisijai un vienai no komisijas vecākajām amatpersonām Natālijai Budarinai.

Maskavas ieliktenim Hersonas reģionālās "administrācijas" vadītāja amatā Andrejam Aleksjenko un Marinai Zaharovai, ieliktenei šī reģiona "vēlēšanu komisijas" vadītāja amatā, arī noteiktas sankcijas.

Visiem sankcijām pakļautajiem iesaldēti aktīvi un noteikti ceļošanas ierobežojumi.

Maskava pērn oktobrī vairākos okupētajos Ukrainas reģionos sarīkoja, kā to raksturojusi Londona, "falsificētas un neleģitīmas referendumu parodijas".

Pseidovēlēšanas okupētajā Krimā noslēdzās 10.septembrī.

"Krievijas vēlēšanu parodijas ir caurredzams un nesekmīgs mēģinājums leģitimizēt tās nelegālo kontroli pār suverēno Ukrainas teritoriju," izziņojot jaunās sankcijas, sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs.

"Nevar rīkot vēlēšanas svešā valstī," viņš sacīja.

"Apvienotā Karaliste nekad neatzīs Krievijas pretenzijas uz Ukrainas teritoriju. Krima, Zaporižja, Donecka, Luhanska un Hersona ir Ukraina," uzsvēra ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits