Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lukašenko: Baltkrievija iesaistīsies karā tikai Ukrainas uzbrukuma gadījumā

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko ceturtdien paziņojis, ka Baltkrievija pievienosies Krievijas uzbrukumam Ukrainai tikai tad, ja tai vispirms uzbruks Ukrainas armija.

"Es esmu gatavs cīnīties kopā ar krieviem no Baltkrievijas teritorijas tikai vienā gadījumā: ja kaut viens no Ukrainas karavīriem ienāks mūsu teritorijā ar ieroci, lai nogalinātu manus cilvēkus," preses konferencē ar ārvalstu žurnālistiem paziņoja Lukašenko.

Viņš uzsvēra, ka tas attiecas arī uz citiem Baltkrievijas kaimiņiem. "Ja viņi vērsīs agresiju pret Baltkrieviju, mūsu atbilde būs visnežēlīgākā. Visnežēlīgākā!" paziņoja Lukašenko.

Minska nav tiešā veidā iesaistījusies Krievijas karā pret Ukrainu, bet atļāvusi Maskavai izmantot Baltkrievijas teritoriju uzbrukumu veikšanai.

Baltkrievijā joprojām atrodas liels skaits Krievijas karavīru - aplēses liecina par 60 000 līdz 70 000. Lukašenko solījis nesūtīt tos pāri robežai ar Ukrainu, taču pastāv lielas bažas, ka arī šie spēki var tikt iesaistīti karā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā mēnesī paziņoja, ka atbalsta plānus par kopīgu militāro mācību centru izveidi ar Baltkrieviju.

Oktobrī tika paziņots par kopīgu Krievijas un Baltkrievijas reģionālo spēku izveidi un vairāku tūkstošu Krievijas karavīru ierašanos Baltkrievijā.

Abas valstis arī regulāri rīko kopīgas militārās mācības, uzsverot, ka tām ir tīri aizsardzības raksturs.

Lukašenko paziņoja, ka piektdien tiksies ar Putinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits