Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lukašenko draud apturēt gāzes piegādes Eiropai

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko ceturtdien brīdināja, ka atbildēs uz jaunām sankcijām, kas Minskai varētu tikt noteiktas migrantu krīzes kontekstā, draudot arī apturēt dabasgāzes tranzītu uz Eiropu.

"Ja viņi noteiks papildu sankcijas, mums ir jāatbild," norādījis Lukašenko, teikts prezidenta biroja izplatītajā paziņojumā.

"Mēs sildām Eiropu, un viņi mums draud," sacīja diktators, atgādinot, ka pa Krievijas gāzesvadu Jamala-Eiropa dabasgāze caur Baltkrieviju nokļūst Polijā.

"Un ja mēs apturam gāzes piegādes?" vaicāja Lukašenko.

ES sankcijas Baltkrievijai par Lukašenko režīma radīto migrantu krīzi varētu tikt noteiktas jaunnedēļ, prognozē ES amatpersonas.

"Mēs esam situācijā, kurā īstas sekas [Minskai] jau bija jānosaka. Tas ir ko mēs gribam kopā ar Eiropas partneriem," ceturtdien sacīja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits