Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Makrons aicina Sji cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Sji svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā, kas viņam ir pirmā kopš 2019.gada, un viņam paredzētas arī sarunas Serbijā un Ungārijā. Sji ir paziņojis, ka vēlas panākt mieru Ukrainā, lai gan analītiķi nesagaida būtiskas izmaiņas Ķīnas politikā.

Atklājot trīspusējo sanāksmi, kurā piedalījās arī Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena, Makrons sacīja, ka koordinācija ar Pekinu lielo krīžu, tostarp Ukrainas, jautājumos ir absolūti izšķiroša, un aicināja ieviest taisnīgus noteikumus visiem Eiropas un Ķīnas tirdzniecībā.

"Mūsu kontinenta nākotne būs ļoti skaidri atkarīga no mūsu spējas turpināt līdzsvaroti attīstīt attiecības ar Ķīnu," sacīja Makrons.

Leiena sacīja, ka viņa uzstāj uz godīgu konkurenci ar Ķīnu pasaules tirdzniecībā, piebilstot, ka iepriekšējās sarunās ar Sji viņa skaidri norādīja, ka pašreizējā nelīdzsvarotība piekļuvē tirgum nav ilgtspējīga un ir jārisina.

"Mēs esam ļoti skaidri izteikušies par mūsu attiecībām ar Ķīnu, kas ir vienas no vissarežģītākajām, bet arī vissvarīgākajām," viņa teica.

Otrdien Francijas un Ķīnas prezidenti dosies uz Pireneju kalniem, kur viņiem būs neformālākas sarunas.

Gaidāms, ka sarunās Makrons mudinās Pekinu nepiegādāt Krievijai tehnoloģijas, kuras tā var izmanto bruņojuma ražošanā, kā arī aicinās pārtraukt konkurences kropļošanu starptautiskajā tirdzniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits