Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Makrons un Putins apspriedīs domstarpības

Apliecinot sevi kā ārpolitiski aktīvu Francijas prezidentu, tikai divas nedēļas pēc stāšanās amatā Emanuels Makrons pirmdien Versaļas pilī Parīzes pievārtē uzņems Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu. Tik drīza Makrona tikšanās ar Putinu ir pārsteidzoša, ņemot vērā ļoti vēsās Francijas un Krievijas divpusējās attiecības un Kremļa propagandas kanālu izvērsto nomelnošanas kampaņu pret Makronu pirms nesenajām Francijas prezidenta vēlēšanām.

Putina Versaļas pils apmeklējuma oficiālais iemesls būs izstādes atklāšana par godu Francijas un Krievijas diplomātisko attiecību nodibināšanai pirms 300 gadiem, kad Parīzē ieradās Krievijas cars Pēteris I.

Pēc svinīgā pasākuma Krievijas vadītājam paredzēta saruna ar Francijas jauno prezidentu Makronu. Tā būs Putina pirmā divpusējā tikšanās ar Francijas līderi kopš 2012. gada jūnija, kad amatā tikko bija stājies Fransuā Ollands. 

Parīzes un Maskavas attiecības pasliktinājās pēc Krievijas 2014. gadā veiktās Krimas pussalas aneksijas un militārā iebrukuma Austrumukrainā. Francija kā viena no vadošajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm aktīvi iestājās par sankciju ieviešanu pret Krieviju. Franči 2015. gadā lauza līgumu par divu Mistral klases helikopteru bāzes kuģu piegādi Krievijai.

Tāpat Francija ir asi kritizējusi Krievijas iesaistīšanos Sīrijas konfliktā, kur tā atbalsta valsts autoritārā vadītāja Bašāra el Asada spēkus. Pērn oktobrī Putins atcēla ieplānoto braucienu uz Parīzi, jo toreizējais Francijas prezidents Ollands apsūdzēja Krieviju kara noziegumos saistībā ar Sīrijas pilsētas Alepo intensīvo bombardēšanu, kurā dzīvību zaudēja tūkstošiem civiliedzīvotāju.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 29.maija, numurā!

Top komentāri

Gamma
G
Loti ceru, ka Makrons nekritis si nekauniga nacista, cekista Putlera apskavienos un neizskidis si cekista prieksa ka biezi notiek ar atsevisku valstu mikstmiesigajiem vadoniem. Putlers megina pielist ES, ceriba ka ES vadoni pardos Ukrainu Krievijas verdziba, tacu nu tie laiki ir pagajusi, lai ka krievu cekisti un nacisti necenstos.
Letīcija.
L
Eiropas CILVĒKS un krievu SUNS.
Domstarpības
D
Putinam patīk suņi, Makronam - omes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits