Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Opozīcijas kandidāts sola parlamentāro sistēmu

Atgriezt parlamentāro pārvaldes sistēmu Turcijā solījis opozīcijas nominētais vienotais kandidāts Kemals Kiličdaroglu, kurš vada galveno sekulāro opozīcijas partiju – centriski kreiso Republikāņu tautas partiju (CHP) un kuram 14. maijā notiekošajās Turcijas prezidenta vēlēšanās nāksies sacensties ar pašreizējo prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, vēsta Aljazeera.com.

"Mūsu vienīgais mērķis iratgriezt valsti pārticības, miera un prieka dienās," K. Kiličdaroglu teica, pirmdienas vakarā uzrunājot vairākus tūkstošus atbalstītāju Ankarā.

Opozīcijas partiju alianse pirmdienas vakarā vienojās par viņa kandidatūru pēc ilgstošiem strīdiem. Viena no sešām partijām – labējā IYI – sākotnēji neatbalstīja K. Kiličdaroglu izvirzīšanu, paužot viedokli, ka viņš aptaujās ir mazāk populārs nekā citi ieteiktie kandidāti.

Savā runā K. Kiličdaroglu paziņoja, ka viņa uzvaras gadījumā pārējo piecu opozīcijas bloka partiju līderi varēšot ieņemt viceprezidenta amatu.

Politikas eksperti pauž viedokli, ka 74 gadus vecais K. Kiličdaroglu savā labā var izmantot pēdējo gadu ekonomikas krīzi valstī un augošo inflāciju, kā arī pārmetumus valdībai, kas izskanējuši pēc pagājušā mēneša zemestrīcēm. Vienlaikus izskan bažas, ka bijušais ekonomists, kura vadībā partija nav uzvarējusi nevienās vēlēšanās, nevarēs kampaņā pārspēt harismātisko R. T. Erdoganu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits