Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainas ministrs: Polijas robežas bloķēšana apdraud Ukrainas drošību

Protesti Polijā, kad tiek bloķēta abu valstu robeža, tiešā veidā apdraud Ukrainas drošību, pirmdien paziņoja Ukrainas infrastruktūras ministrs Oleksandrs Kubrakovs.

Polijas kravas automašīnu vadītāji un lauksaimnieki jau nedēļām ilgi mēģina bloķēt Ukrainas kravas automašīnu iebraukšanu valstī, protestējot pret, viņuprāt, negodīgo konkurenci.

"Robežas bloķēšana ir tiešs drauds valsts, kas aizsargājas, drošībai. Šādai rīcība negatīvi ietekmē mūsu konfrontāciju ar kopējo ienaidnieku, ko sauc par Krieviju," paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook", norādīja Kubrakovs.

Viņš pauda, ka Polijas pusē pašlaik ir bloķēti seši robežšķērsošanas punkti, bet Jahodinas-Dorohuskas kontrolpunktā kravu satiksme ir pilnībā apstājusies.

"Robežas bloķēšana radīs smagas sekas mūsu valstīm," brīdināja Kubrakovs, sakot, ka tas nāk par labu Krievijai.

Dorohuskas robežkontroles punktā ir aptuveni 600 kravas automašīnu rinda, kas gaida, lai izbrauktu no Polijas.

"Paredzamais gaidīšanas laiks, lai šāds skaits kravas automašīnu varētu izbraukt, ir aptuveni 232 stundas," aģentūrai AFP sacīja Polijas Ļubļinas nodokļu administrācijas kameras preses pārstāvis Mihals Deruss.

Viņš sacīja, ka vairāk nekā 20 kravas automašīnu naktī šķērsoja robežu uz Ukrainu, bet "neviena kravas automašīna neiebrauca Polijā".

Kā teica Deruss, viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka no Ukrainas neviena kravas automašīna nav iebraukusi Polijā, "tāpēc jāpieņem, ka tā ir pilnīga blokāde".

Autotransporta satiksme uz Poliju Ukrainas uzņēmumiem, jo īpaši tās lauksaimniecības nozarei, bijis eksporta glābšanas ceļš pēc tam, kad Krievijas iebrukums sarežģīja galvenos tirdzniecības ceļus caur Melno jūru.

Taču kravu apjoma pieaugums ir sadusmojis Polijas loģistikas uzņēmumus un lauksaimniekus, kuri apgalvo, ka konkurenti no Ukrainas samazina cenas.

Lauksaimnieki visā Eiropā ir protestējuši arī pret Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības politiku, tostarp pret vides noteikumiem, kas, viņuprāt, kaitē viņu interesēm.

Sagaidāms, ka situācija saasināsies otrdien, kad Polijas lauksaimnieki aicina pilnībā bloķēt robežu ar Ukrainu.

Šis strīds ir saasinājis attiecības starp Kijivu un Varšavu, kas ir viena no uzticamākajām Ukrainas atbalstītājām kopš Krievijas iebrukuma un kur kara sākumā bēga miljoniem ukraiņu bēgļu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits