Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vācija iegādājusies kārtējo kompaktdisku ar datiem par nodokļu nemaksātājiem

Vācijas valdība iegādājusies kompaktdisku ar informāciju par cilvēkiem, kas caur Luksemburgas bankām izvairījušies no nodokļu maksāšanas Vācijā.

"Konsultējoties ar federālo valdību, Ziemeļreinas-Vestfālenes federālā zeme iegādājās kompaktdisku attiecībā uz Luksemburgu," apliecināja Finanšu ministrijas pārstāve.

Iegūtie dati būs pieejami visām 16 Vācijas federālajām zemēm, skaidroja ministrijas pārstāve, uzsverot, ka valdība rīkojusies "pilnīgi likumīgi".

Kā piektdien ziņo laikraksts "Financial Times Deutschland", Ziemeļreina-Vestfālene par kompaktdisku samaksājusi trīs miljonus eiro (2,10 miljonus latu). Izmeklēšana aizdomās par krāpšanos ar nodokļiem varētu sākties jau nākamajā mēnesī.

Pateicoties iegādātajiem datiem par Vācijas pilsoņu slepenajiem kontiem Lihtenšteinā un Šveicē, Vācijas nodokļu iekasēšanas institūcijas 2009.gadā ieguva ap 1,6 miljardiem eiro.

2008.gadā Lihtenšteinas lielākās bankas bijušais darbinieks Vācijas slepenajam dienestam par pieciem miljoniem eiro pārdeva datus par klientu slepenajiem kontiem.

Tas ļāva Berlīnei izvērst plašu nodokļu nemaksātāju vajāšanas kampaņu, kura skāra gan lielo uzņēmumu vadītājus, gan sporta zvaigznes, gan popkultūras pārstāvjus, bet bijušajam valsts uzņēmuma "Deutsche Post" vadītājam Klausam Cumvinkelam nācās stāties pat tiesas priekšā.

Vācijas tiesa atzinusi, ka zagtu datu izmantošana nodokļu nemaksātāju atklāšanā ir likumīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits