Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācija un Francija plāno uzņemt nepilngadīgos migrantus no Grieķijā degušās nometnes

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien apstiprinājusi, ka Francija un Vācija plāno uzņemt nepilngadīgos migrantus no Grieķijas Lesbas salā esošās Morijas nometnes, kas naktī uz trešdienu tika gandrīz pilnība nopostīta lielos ugunsgrēkos.

Kanclere neatklāja, cik migrantus plānots uzņemt, bet sacīja, ka tā ir atbilde Grieķijas premjerministra lūgumam.

Merkele arī pauda cerību, ka citas Eiropas Savienības (ES) valsis pievienosies šai iniciatīvai.

"Kā sākotnējo soli mēs piedāvājam uzņemt bēgļus, kas ir nepilngadīgi," sacīja Merkele, piebilstot, ka sekos vēl citi soļi.

Sarunām tuvu stāvošs avots ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons vienojušies par iniciatīvu, saskaņā ar kuru ES dalībvalstis uzņemtu aptuveni 400 nepilngadīgas personas no ugunsgrēku nopostītās Morijas nometnes.

Avots sacīja, ka migrantus plānots "sadalīt" starp ES dalībvalstīm un skaits var mainīties atkarībā no sekmēm sarunās ar citām valstīm.

Makrons vizītē Korsikā nodēvēja šo iniciatīvu par Eiropas solidaritātes žestu. "Mēs mēģināsim panākt, ka maksimāli daudz Eiropas valstis uzņem bēgļus, sevišķi nepilngadīgos," paziņoja Makrons.

Merkele pavēstīja, ka Vācija palīdzēs izveidot jaunas un labākās mītnes cilvēkiem, kas palikuši bez mājām šī ugunsgrēka dēļ.

Papildus Francijai un Vācijai arī Nīderlande šodien piedāvāja uzņemt migrantus no Morijas nometnes. Nīderlande paziņoja, ka ir gatava uzņemt 100 nepilngadīgas personas bez pavadoņiem un ģimenes ar bērniem.

Jau ziņots, ka Grieķijas lielākajā migrantu nometnē - Lesbas salā esošajā Morijas nometnē - un tās apkārtnē naktī uz trešdienu izcēlās vairāki lieli ugunsgrēki, kuru dēļ lielākā daļa nometnes iemītnieku tika evakuēti.

Morijas nometne ir pārpildīta. Saskaņā ar jaunākajiem datiem šajā nometnē, kas oficiāli paredzēta 2757 cilvēku uzņemšanai, dzīvo 12 700 patvēruma meklētāji, tostarp aptuveni 4000 bērnu.

Nav ziņots, ka ugunsgrēkos kāds būtu ievainots.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits