Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vācijas šķiršanās vēstnesis padara netīro darbiņu zaķpastalu vietā

Vēlies pamest savu partneri, bet nevari sadūšoties, lai paziņotu viņam par šo lēmumu? Vācijas uzņēmējs Bernds Dreslers par nelielu atlīdzību atrisinās šo problēmu tavā vietā. «Es pieklauvēju pie durvīm, stādos priekšā un paziņoju, ka mans klients vairs nevēlas turpināt attiecības,» B.Dreslers izskaidro sava darba specifiku ziņu aģentūrai AFP.

«Tas ir ļoti vienkārši. Parasti tas aizņem divad minūtes un notiek uz mājokļa sliekšņa.» B.Dreslers jeizjūt sirdsapziņas pārmetumus par šādu rīcību. «Es esmu tikai vēstnesis. Ne jau es pieņemu lēmumu par attiecību izbeigšanu; to dara cilvēks, kas mani nolīdzis.»


B.Dreslers agrāk darbojies apdrošināšanas biznesā, bet jau vairāk kā trīs gadus piestrādā par «šķiršanās vēstnesi». Šo ideju viņš aizguvis no ASV. «Iepazīšanās aģentūras darbojas jau gadu desmitiem. Es darbojos līdzīgi, tikai šķiršanās jomā.»


B.Dreslers pieprasa, lai viņa klienti samaksātu avansā un parakstītu līgumu, kurā izklāstīti attiecību izbeigšanas iemesli. Viņa piedāvājumam ir vairāki līmeņi. Lētākais pakalpojums Būsim draugi! maksā tikai 29,95 eiro (21 lats). Par šādu summu B.Dreslers apņemas piezvanīt klienta partnerim un paziņot par attiecību izbeigšanu. Līdzīgu summu izmaksā pakalpojums Liec mani mierā!, kas partnerim liek skaidri noprast, ka B.Dreslera klients vairs nevēlas kontaktēties ar bijušo mīļoto. Attiecību izbeigšana ar vēstules palīdzību izmaksā 39,95 eiro (28 latus). Dārgākais pakalpojums izmaksā 64,95 eiro (45 latus), un par šādu summu B.Dreslers apņemas personīgi paziņot klienta partnerim par attiecību izbeigšanu.


Vācijā tiek šķirti 57% laulību, tādēļ šķiršanās lietu kārtošana kļuvusi par ļoti ienesīgu biznesu. Diseldorfā šogad plānots sarīkot pirmo «šķiršanās gadatirgu» ar advokātu, finanšu konsultantu un citu speciālistu līdzdalību.


B.Dreslers uzskata, ka viņa darbs nav nemaz tik briesmīgs. «Sieviete, kas strādā man kaimiņos, ir parādu piedzinēja. Viņai nākas izmest cilvēkus no mājām vai atņemt mēbeles; tas ir daudz grūtāk.» B.Dreslers atzīst, ka pats neizvēlētos šādu veidu attiecību izbeigšanai. «Taču es esmu no citas paaudzes. Man šķiet, ka mūsdienu jauniešiem nav tādas atbildības sajūtas.» Lielākā daļa viņa klientu ir vecumā no 18 līdz 35 gadiem, pārsvarā tās ir sievietes. «Mēs dzīvojam patēriņa sabiedrībā. Tu izdzer kolas bundžiņu un aizmet to projām. Tev vairs nepatīk tavs partneris, tu ej un atrodi sev citu,» B.Dreslers stāsta sarunā ar AFP.


B.Dreslers izgudrojis jaunu paņēmienu, kā piepelnīties uz citu nedrošības rēķina. Viņš izveidojis interneta lapu  www.verzeih—mir24.de (Piedod man!), kurā piedāvā savus pakalpojumus cilvēkiem, kas izdarījuši vai pateikuši ko sliktu un neuzdrošinās personiski atvainoties partnerim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits