Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vismaz sešas valstis apsola tālāku militāro palīdzību Ukrainai

Vismaz sešas valstis ir apsolījušas tālāku militāro palīdzību Ukrainai, piedaloties Kontaktgrupas Ukrainas aizsardzības jautājumos septītajā sēdē, trešdien paziņoja ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

"Gribu pateikties Zviedrijai, kas šodien paziņoja par būtisku militārās palīdzības paketi Ukrainai 287 miljonu ASV dolāru vērtībā. Tajā ietilpst pamatlīdzekļi, it īpaši pretgaisa aizsardzības sistēmas, kas pastiprinās Ukrainas spēju aizsargāt sevi no nežēlīgajiem Krievijas triecieniem, kuri turpinās," atzīmēja Ostins.

Viņš sacīja, ka Spānija apsolījusi atsūtīt vēl divas pretgaisa aizsardzības sistēmu "Hawk" palaišanas iekārtas un to raķetes, bet Kanāda paziņojusi par jaunu palīdzību 500 miljonu dolāru apmērā un "vēl arvien ir viena no lielākajām ziemas aprīkojuma ziedotājām".

"Vācija turpināja galēji nepieciešamās pretgaisa aizsardzības līdzekļu, artilērijas un zalvju uguns raķešu sistēmu munīcijas piegādes. Grieķija paziņoja par svarīgo 155 milimetru kalibra artilērijas šāviņu nodošanu," sacīja Pentagona vadītājs.

Polija apņēmās piegādāt papildu artilērijas un prettanku bruņojumu, kā arī tuva attāluma pretgaisa aizsardzības līdzekļus. 

"Visa šī palīdzība būs ar svarīgu nozīmi, tāpat kā mūsu drošības palīdzības koordinācija, kuru padara iespējamu šī kontaktgrupa," rezumēja Ostins.

Ramšteinā trešdien notika Kontaktgrupas Ukrainas aizsardzības jautājumos septītā sēde, kuru vadīja ASV. Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs paziņoja, ka Ukrainas prioritāte šajā sēdē ir valsts debesu aizsardzība

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits