Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Zelenskis pārmet Krievijai apzinātu civilās infrastruktūras izpostīšanu Ukrainā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vainojis Krievijas bruņotos spēkus apzinātā ikdienā nepieciešamās civilās infrastruktūras bojāšanā ar artilērijas un raķešu uzbrukumiem, vēsta BBC.

Ukrainas varasiestādes svētdien paziņoja, ka Krievijas trieciens bijis vērsts pret ūdensapgādes sistēmu un termoelektrostaciju Ukrainas otrajā lielākajā pilsētā Harkivā. Tā dēļ tika pārtraukta ūdensapgāde un elektrības piegāde, apstiprināja Harkivas mērs Ihors Terehovs. Viņš Krievijas bruņoto spēku triecienus nodēvēja par zemisku un cinisku mēģinājumu atriebties Ukrainai par tās armijas pēdējo dienu panākumiem, atkarojot apdzīvotās vietas no okupantiem.

Triecienu dēļ, kurus civilajiem objektiem veica Krievijas bruņotie spēki, vairāk nekā 100 apdzīvoto vietu bija palikušas bez elektrības kaimiņos esošajā Sumu apgabalā. Par līdzīgām problēmām ziņots arī no Dnipropetrovskas, Doneckas un Poltavas apgabaliem. Strana.ua vēstīja, ka pēc elektroapgādes atslēgšanās Harkivā apstājās metro darbība, bet Poltavā sprieguma straujo izmaiņu dēļ aizdegās vairāki trolejbusi. Pirmdienas rītā Harkivas varasiestādes ziņoja, ka ūdensapgāde, kā arī metro un elektrotransporta darbība ir atjaunota.

V. Zelenskis ierakstos sociālajos medijos vainoja Krieviju "teroristisku aktu" veikšanā pret civilo infrastruktūru. "Jūs joprojām domājat, ka mēs esam viena tauta? Jūs joprojām domājat, ka varēsiet mūs iebiedēt, salauzt, piespiest piekāpties? Jūs joprojām neko neesat sapratuši par to, kas mēs esam, par ko mēs esam. Lasiet pēc manām lūpām. Bez gāzes vai bez jums? Bez jums. Bez apgaismojuma vai bez jums? Bez jums. Bez ūdens vai bez jums? Bez jums. Bez ēdamā vai bez jums? Bez jums. Aukstums, bads, tumsa un slāpes mums nav tik briesmīgas un nāvējošas kā jūsu "draudzība un brālība". Vēsture visu noliks savās vietās. Un mēs būsim ar gāzi, gaismu, ūdeni un ēdamo… un bez jums," viņš rakstīja Telegram, vēršoties pie okupantiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits