Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jaceņuks: Krievija mēģina Ukrainu saraut gabalos

Aiz Ukrainas austrumos notikušajām administrācijas ēku ieņemšanām stāv Krievija, pirmdien sacīja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, brīdinot, ka Maskava mēģina saraut Ukrainu gabalos.

"Pastāv situācijas destabilizācijas plāns, plāns, lai ārvalstu karaspēks pārietu robežu un sagrābtu valsts teritoriju, ko mēs nepieļausim," valdības sēdē uzsvēra premjers.

"Šo scenāriju ir uzrakstījusi Krievijas Federācija, un tās vienīgais mērķis ir Ukrainas saraušana gabalos," brīdināja Jaceņuks.

Svētdien Ukrainas austrumos notika plaši prokrieviski mītiņi. Doņeckā un Harkovā mītiņotāji ieņēma apgabalu administrācijas ēkas, bet Luhanskā - Ukrainas drošības dienesta un valsts bankas ēku.

Harkovā separātisti no administrācijas ēkas pirmdien padzīti, savukārt Doņeckā pie administrācijas nama viņi izveidojuši barikādes no riepām un dzeloņstieplēm.

Ja separātisti, kas Ukrainas austrumos ieņēmuši administrāciju ēkas, tajās noturēsies 48 stundas, Ukrainā iebruks Krievijas karaspēks, pirmdien brīdināja bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits