Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Krievijas premjera pārstāvis: Putins joprojām bauda vairākuma atbalstu

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins joprojām bauda sabiedrības vairākuma atbalstu, reaģējot uz šim vislielāko protesta demonstrāciju, kas iepriekšējā dienā notika Maskavā, aģentūrai AFP svētdien paziņoja premjera pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

"Kā politiķim un kandidātam uz prezidenta amatu Putinam joprojām ir vairākuma atbalsts. Un mums ar cieņu jāizturas pret vairākuma viedokli," uzsvēra Peskovs.

Viņš piebilda, ka nākamā gada martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās Putinam "nav konkurentu".

Tomēr Peskovs izteicās, ka arī to cilvēku nostāja, kas sestdien piedalījās masu mītiņā, protestējot pret 4.decembrī notikušo parlamenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, tiekot cienīta.

"Kas attiecas uz viņu prasībām, viņu viedoklis ir uzklausīts un viņu viedoklis tiek cienīts. Tie cilvēki, kas izgāja ielās, viņi ir ļoti svarīga sabiedrības daļa. Taču viņi ir mazākums," norādīja Putina pārstāvis.

Kā ziņots, desmitiem tūkstošiem cilvēku sestdien Maskavā izgāja ielās, lai protestētu pret Krievijas parlamenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Turot rokās baltus gaisa balonus un plakātus ar uzrakstu "Par brīvām vēlēšanām", cilvēki pulcējās Saharova prospektā, kas simboliski nes padomju laika disidenta un Nobela Miera prēmijas laureāta Andreja Saharova vārdu.

Saskaņā ar policijas datiem mītiņā piedalījās 29 000 cilvēku, kamēr akcijas organizatori apgalvo, ka demonstrantu skaits esot sasniedzis 120 000.

Tikmēr Krievijas prese jau atzinusi, ka sestdienas demonstrācija bijusi vēl lielāka nekā tā, kas notika 10.decembrī un kurā, pēc dažādu avotu datiem, piedalījās no 25 līdz 80 tūkstošiem cilvēku.

Negaidīti lielais protestētāju skaits, kādu Krievija nav pieredzējusi kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, šķiet, Kremli pārsteidzis nesagatavotu, un, cenšoties rast izeju no situācijas, varasiestādes paziņojušas par ierobežotu politisko reformu īstenošanu.

Taču protestētāji šo piekāpšanos noraida kā nepietiekamu, un pieprasa viltoto vēlēšanu rezultātu anulēšanu un jaunu vēlēšanu sarīkošanu.

Tikmēr arī Cilvēktiesību padome, kas darbojas kā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva konsultatīvais orgāns, īsu brīdi pirms sestdienas protestu akcijas sākuma atzinusi, ka daudzie pārkāpumi parlamenta vēlēšanu laikā diskreditējuši likumdevēju sapulci, un aicinājusi atcelt no amata centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Vladimiru Čurkovu atkāpšanos, kā arī rīkot jaunas vēlēšanas.

Negaidīti asā tonī ieturētajā dokumentā padomes locekļi pieprasījuši arī, lai līdz martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām tiktu atbrīvoti visi vietējo vēlēšanu komisiju darbinieki, kas bijuši iesaistīti pārkāpumos.

Padome arī uzsvērusi, ka nepieciešams izstrādāt jaunu vēlēšanu likumu, lai būtu iespējams sarīkot ārkārtas parlamenta vēlēšanas.

Savukārt pēdējais PSRS līderis Mihails Gorbačovs sestdien nācis klajā ar aicinājumu Putinam pieņemt protestētāju prasības un aiziet no politikas, nevis centies vēlreiz kļūt par valsts prezidentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits