Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievijas specdienesti sākuši noklausīties Skype sarunas

Krievijas specdienestiem parādījusies iespēja izsekot populārā sarunu tīkla Skype lietotāju aktivitātes, ziņo portāls Vedomosti.ru.

Informācijas drošības uzņēmuma Group IB ģenerāldirektors Iļja Sačkovs portālam norādījis, ka specdienestiem iespēja noklausīties Skype ir jau pāris gadus, turklāt iespējams noteikt arī runātāja atrašanās vietu. "Tieši tāpēc mūsu uzņēmuma darbiniekiem Skype aizliegts pārrunāt darba tēmas," sacīja Sačkovs.

Kopš Skype 2011.gadā iegādājās tehnoloģiju gigants Microsoft, uzlabotas likumīgās noklausīšanās tehnoloģijas, pastāstīja Peak Systems vadītājs Maksims Emms. Tas nozīmē, ka ikvienu lietotāju iespējams pārslēgt uz īpašu režīmu, kurā šifrēšanas atslēga tiek ģenerēta nevis runātāja ierīcē (telefonā, datorā), bet uz servera. Piekļūstot serverim, iespējams lasīt saraksti un klausīties sarunas. Microsoft šo tehnoloģiju piedāvājuši ne tikai Krievijas, bet arī daudzu citu valstu specdienestiem. 

Ne Krievijas iekšlietu ministrijas, ne Federālā drošības dienesta pārstāvji portālam nav vēlējušies sniegt komentārus saistībā ar šo tēmu.

Ķīnai domātajā versijā, piemēram, iestrādāta īpaša sistēma, kas seko lietotāja darbībām ar klaviatūru, atklājis Ņūmeksikas (ASV) universitātes zinātnieks Džefrijs Nokels. Tā pārbauda rakstīto un, ja tiek atklāts kāds varas orgāniem nevēlams vārds (piemēram, Tjanmeņa, Human Rights Watch, Reportieri bez robežām, BBC News u.c.), programma nosūta iegūto informāciju pieprasītājam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits