Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Putins Krievijā spodrina savu tēlu, lai novērstu nemierus

Ienācis vienā no Maskavas lielveikaliem, Krievijas premjers Vladimirs Putins apņēmīgi devās uz gaļas produktu nodaļu un apvaicājās par cūkgaļas cenu. "Tātad iepērkam par 160 rubļiem (2,56 latiem) un pārdodam par 335 rubļiem (5,36 latiem). Vai tas ir normāli?" savu sašutumu par veikalnieku negausību izteica V.Putins. "Rītdien samazināsim," nekavējoties apsolīja veikala īpašnieku pārstāvis Jurijs Kobaladze.

Oligarha pārmācīšana

Kremļa saimnieka negaidītā vizīte lielveikalā Perekrestok (Krustojums) bija domāta kā mācība tirgotājiem, ko V.Putins kritizējis par iedzīvošanos uz tautas rēķina. "Mēs dzīvojam krīzes apstākļos. Diemžēl cilvēku ienākumi samazinās. Taču cenas nevis samazinās, bet gan pieaug. Tā ir absolūta netaisnība," atzina V.Putins.

Lai gan veikalnieki apsolīja laboties, cūkgaļas cena lielveikalā nav īpaši mainījusies. Kilograms cūkgaļas tagad maksā 299 rubļus (4,78 latus). Pircēji domā, ka nelielais samazinājums nav uz ilgu laiku. "Drīz vien atkal pacels," prognozē pensionāre Viktorija. "Putinam labāk vajadzēja aiziet uz aptieku un paskatīties, cik maksā zāles."

Krievijas premjers pēdējā laikā izrāda īpaši aktīvu rosību, lai pārliecinātu tautu, ka viņš visiem spēkiem cīnās pret ekonomikas krīzes sekām. Par premjera gādību nesen varēja pārliecināties Ļeņingradas apgabala pilsētas Pikaļovas iedzīvotāji, kurus V.Putins apsolīja glābt no bezdarba un bada. Lielākais darba devējs Pikaļovā ir cementa rūpnīca, kas krīzes dēļ bija pārtraukusi darbu. Pikaļova bija kļuvusi par bezdarbnieku pilsētu, kur parādu dēļ sāka atvienot siltā ūdens piegādi dzīvojamām mājām. Izmisušo iedzīvotāju pūlis aizšķērsoja Sanktpēterburgas automaģistrāli un pieprasīja, lai pie viņiem ierodas V.Putins. Pēc dažām dienām V.Putins patiešām atbrauca uz Pikaļovu un izsauca pie sevis oligarhu Oļegu Deripasku, kuram pieder cementa rūpnīca. Piedraudējis ar nacionalizāciju, V.Putins nometa uz galda pildspalvu un pavēlēja, lai O.Deripaska paraksta rīkojumu par rūpnīcas darbības atjaunošanu.

Reitinga celšana

Protams, ka Krievijas televīzija plaši atspoguļoja V.Putina cīņu par darbaļaužu interesēm. Politikas analītiķi secina, ka V.Putins cenšas radīt spēcīga saimnieka un tautas aizstāvja tēlu, lai novērstu iedzīvotāju protestus pret valdību. "Tā ir spēle uz publiku," uzskata politologs Dmitrijs Oreškins. "Cilvēki redz, ka atbraucis premjers, kurš visus noliek pie vietas, pamet pildspalvu oligarham. Cilvēki sāk saņemt algu, un ceļas Putina reitings." Tiesa gan, šādai tautas nomierināšanas taktikai var būt arī negatīvas sekas, jo Krievijas iedzīvotāji, kas saskārušies ar grūtībām, turpmāk zinās, ka atliek tikai izsaukt premjeru, lai visas problēmas tiktu nokārtotas.

Zobgaļi salīdzina V.Putinu ar Ziemeļkorejas vadoņiem, ko komunistiskās valsts prese vienmēr attēlo kā diženus visu jomu speciālistus, kas māk gan govi izslaukt, gan operu sacerēt. "Putins varētu pamēģināt vadīt arī peldbaseinus, zemnieku saimniecības, šahtas un kinoteātrus," ironizē interneta izdevums Grani.ru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits