Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Putins pauž prieku par plašajiem protestiem

Krievijas premjerministrs un prezidenta amata kandidāts Vladimirs Putins atzinis, ka plašie protesti viņu iepriecinājuši.

"Esmu ļoti priecīgs par šo situāciju, jo tas nozīmē, ka varai (..) ir aktīvi jāreaģē uz to, kas notiek valstī, uz cilvēku noskaņojumu un jātiecas piepildīt cerības," Maskavā tiekoties ar ārvalstu laikrakstu redaktoriem, sacīja Putins.

Pēdējo trīs mēnešu laikā protesti pret negodīgām vēlēšanām un Putina varas monopolu Krievijā pulcējuši desmitiem tūkstošus cilvēku, un arī pirmdien - dienu pēc svētdien gaidāmajām prezidenta vēlēšanām - iecerētas demonstrācijas.

"Manuprāt, tā Krievijai ir ļoti laba pieredze," Putina teiktais piektdien citēts viņa mājaslapā. "Nav nekā pārsteidzoša, ka kritika vērsta pret vairākuma partiju, kas jau labu laiku uzņēmusies atbildības nastu par situāciju valstī."

Vienlaikus Putins distancējās no valdošās partijas, apgalvojot, ka vairums Krievijas iedzīvotāju viņu atbalsta, neraugoties uz galvaspilsētā pieredzētajiem vērienīgajiem protestiem.

"Jūs teicāt, ka pilsētu iedzīvotāji ir pret. Viņi nav pret," sacīja Putins, atbildot kādam redaktoram, kurš norādīja, ka saskaņā ar aptaujām pilsētā dzīvojošā vidusšķira neatbalsta pašreizējo valdības vadītāju. "Man tur ir mazāk atbalstītāju, tā ir tiesa. Taču kopumā mani atbalstītāji ir vairākumā pat lielajās pilsētās."

"Mums ir jābūt objektīviem un jāsaskata patiesība, nevis tas, ko mēs vēlamies redzēt," atbildēja Putins, aicinot iepazīties ar "nopietnu aptauju" datiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits