Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

precizēta - Terorists buldozerā uzbrūk Jeruzalemes iedzīvotājiem

Satrakojies buldozera vadītājs Izraēlas galvaspilsētā Jeruzalemē šodien savā braucamajā nogalināja četrus cilvēkus un ievainoja vēl vismaz 22, pirms viņu nošāva kāds vietējais policists. Policija raidsabiedrībai _CNN _apgalvoja, ka vainīgs ir kāds arābu terorists. Iespējams, uzbrucējs strādājis pie netālā dzelzceļa būves, taču policija neizslēdz arī iespēju, ka viņš buldozeru vienkārši nolaupījis. Arī uzbrukuma motīvi vēl nav noskaidroti.

Starpgadījums sākās uz vienas no lielākajām Jeruzalemes ielām Jafas ceļa. Pa to braucošais buldozers trešdienas rītā ietriecās pārpildītā pasažieru autobusā un nostūma to malā. Atstājis autobusu guļam ceļa malā ar uzplēstiem sāniem, buldozera vadītājs brauca tālāk, haotiski uzbrukdams tuvējām mašīnām un garāmgājējiem. "Viņu varēja apturēt tikai ar galvā ielaistu lodi," notikušo Reuters atcerējās aculiecinieks Moše Orens. Sapratuši, ka ļaundaris negrasās apstāties, pakaļ buldozeram sāka skriet vairāki cilvēki, daži no kuriem sāka to apšaudīt. Visbeidzot uz buldozera uzlēca pāris policisti, kuri tad arī nošāva tā vadītāju.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies mazpazīstams grupējums Galilejas atbrīvotāju falanga - Imada Mugnijas un Gazas mocekļu grupas. Hamas trešdien nenoliedza palestīniešu saistību ar notikušo, taču apgalvoja, ka tam nevajadzētu kaitēt nesen noslēgtajam pamieram. "Rietumkrastā un Jeruzalemē turpinās vardarbība pret mūsu cilvēkiem, tāpēc ir tikai dabiski, ka viņi atbild uz šādu agresiju," Reuters uzsvēra Hamas pārstāvis Sami Abū Zūri.

(precizēts upuru skaits un atbildīgais grupējums)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits